Kedilere Ev Yemeği Verilir Mi?

Kedilere Ev Yemeği Verilir Mi?

Kedilere ev yemeği verilir mi? Kedime ev yemeği verirsem bir şey olur mu? Kedilere hangi ev yemekleri verilir?

Minik dostlarımızı doğru bir beslenme alışkanlığı kazandırarak evimizde beslemek hem onlar açısından hem de evin içinde farklılık oluşturmak için çok önemlidir. Kedilere doğru bir beslenme alışkanlığı kazandırmak hem yiyeceklerin besin değerleri hem de bu besinlerin kedilere yararları ve zararları açısından titiz davranılması gereklidir. Peki kedilere kedi maması dışında ev yemeği verilir mi ?

Bu soru ile ilgili çok farklı cevaplar vardır. Ancak doğrusu kedilere yararlı olan ev yemeklerinin verilmesi ve zararı olan yemeklerin verilmemesidir. Peki bu ev yemeklerini nasıl ayırt edecek ve kedinize vereceğim diye düşünüyorsanız sizler için yararı olan ve zararı olan yiyecekleri sıralıyoruz.

1) Yetişkin kediler günde iki öğün beslenmesi gereken canlılardır. Kedinize vereceğiniz ev yemekleri genel olarak protein ağırlıklı yiyecekler olmalıdır.et, tavuk, balık, kırmızı et ve diğer deniz ürünleri ile yapılan  ev yemeklerini özellikle haşlama olarak kedilerinize gönül rahatlığı ile verebilirsiniz. Kızartılmış ev yemeklerini kedilerinize sık sık vermeniz kedilerinizin yağlanmasına neden olacak ve kalp krizi riski doğuracaktır.

kedi-ev-yemegi

2) Kedilerinize kesinlikle çiğ et ile yapılan yemekler vermemelisiniz. Kedilerin mideleri ne kadar güçlü olursa olsun çiğ et ile yapılan ev yemeklerinde parazitler ve bakteriler yer aldığı için bağırsak hastalıkları meydana gelme riski artacaktır. Bu nedenle çiğ et ile yapılan yemekler kedilere verilmemelidir.

3) Haşlanmış sebzelerin yer aldığı ev yemekleri kedilere verilebilir. Bu yemekler haşlanarak pişirildikleri için içlerinden parazitler ve bakteriler ölmüş olacaktır. Ayrıca patates, kabak ve havuç gibi sebzeler ile yapılan yemeklerdeki laktoz miktarı daha az olacağı için kedinizin mide sağlığını da korumuş olursunuz.

4) Evde yapacağınız diğer ev yemeklerini kedilerinize verebilirsiniz. Ancak dikkat etmeniz gereken çok önemli noktalar vardır. Bu noktaların başında yağlı ve salçalı suyun yemek içindeki sebzelerden ve etlerden yarıştırılması gelir. Bu yöntem ile yapacağınız beslenme kediler için ideal beslenme olacaktır.

ev yemekleri kedi

5) Ev yemeklerini kedinize verirken sıcaklığına dikkat etmelisiniz. Çok sıcak yemekler kedilerin ağız sağlığını bozacağı için yemeklerin ılık olarak kedilere verilmesi gereklidir.

6) Ev yemekleri yapılırken acı biber veya ekşi gibi baharatlar yemeklere katıldığı için bu tür yemekler kedilere verilmemelidir. Bu tür yemekler kedilerin ağız sağlığının yanında mide ve bağırsak sağlığını da riske atacaktır. Bu nedenle bu tür ev yemekleri kedilere verilmemelidir.

7) Bazı ev yemekleri kediler için alerji oluşturabilir. Bu nedenle tüm ev yemekleri kedilere verilmemelidir. Kedinize ev yemeği verirken gözlem yapmalı ve kedinizde alerji oluşması durumunaa aynı yemekten kedinize vermemelisiniz.

beyaz yiyecekler kedi

8) Yağlı ev yemekleri kedilere verilmemelidir. Yağlı yemekler insanlarda olduğu gibi kedilerde de obezite, iç organ yağlanması, mide yanması gibi sorunlar oluşturabilir. Bu nedenle yağlı ev yemekleri asla kedilere verilmemelidir.

9) Makarna, bulgur gibi karbonhidrad açısından çok zengin içeriklere sahip olan yemekler kedilere pişirilmeden kesinlikle verilmemelidir. Yarı pişmiş veya çiğ makarna ve bulgur gibi yiyecekler mide de şişeceği için  mide rahatsızlıklarına yol açar. Bu nedenle makarna, pilav gibi yemekler kedilere pişirilmeden verilmemelidir.

kedi ev yemekleri

10 )Yumurta gibi yiyecekler protein açısından zengin olsa da çiğ olarak kedilere verildiğinde bağırsak paraziti oluşturur. Bu nedenle özellikle haşlayarak kedilere vermek kedinizin sağlığı açısından çok önemlidir

Kedilere ev yemeği verilir mi sorusunun cevabı evettir. Ancak dikkat edilmesi gereken ve yiyeceklerin pişirilmiş, haslanmış olması çok önemlidir. Bu şekilde kedilerinize ev yemeklerini gönül rahatlığı ile verebilir ve sağlık sorunu yaşamasının önüne geçebilirsiniz.





Pinterest'de Paylaş