Tüysüz Kedi Türü Genel Ve Bakımı

Tüysüz Kedi Türü Genel Ve Bakımı

1. ELF 



 
Günümüzde bu kediler  Sphynx türünün bir alt türü olarak bilinirler.
Ayrıca bu tür  kavisli kulaklarıyla dikkat çekmekle birlikte fazlasıyla aktif, oyuncu, eğlenceli hayvanlardır.  Çok nadir şekilde olan tüylerini, yakınlarına giderek görebilirsiniz. Desenli ve farklı renlerde olabilirler. Her hafta banyo yaptırmanız durumunda, kedinizi olası deri hastalıklarından da koruyabilirsiniz.



2. MİNSKİN



 
Bu türün uzun olmayan bacakları vardır. Tatlı ve sevecen kediler arasındadır.  Minskin kedilerinin en bilinir özelliği ise arkadaş canlısı bir yapıya sahip olmalarıdır. Renkli gözleri ise diğer kedilere göre daha canlı ve parlaktır. Tüyleri olmasa da sık sık derisini temizlemeniz, kedinizin sağlığı açısından faydalı olacaktır.
 
3. PETERBALD



 
Peterbald kedileri dünyada en yeni ırklardan bir tanesi olup çok popüler bir kedi türüdür.  Bu kedi türünü diğer birçok tüysüz kedi türünden daha farklı kılan şey ise her yerinin tüysüz olmasıdır. Çok meraklı bir kedi türü olan Peterbald türünün bakımı da oldukça önemlidir. Tırnak kesimlerinin kedi kuaförlerinde yaptırılması zarar görmemeleri adına daha iyi olacaktır.
 
4. SFENKS  



 
Sfenks, tüyleri olmayan ve 1960’lı yılların sonlarında tesadüfen ortaya çıkan bir kedi cinsidir. Aslında genetik bir sorun olan tüysüzlük, bu cinsin özelliği olmuştur. Ve bu kedilerin çoğalması için özel çiftleştirmeler yapılmıştır. Bu kediler yalnızlıktan hiç hoşlanmazlar ve çok kibar kedilerdir. Bakımlarında ise vücut ısılarını dikkatli bir şekilde ayarlamanız gerekmektedir, çünkü güneş gibi etmenler  derilerine zarar vererek uzun süreli sorunlara yol açabilir.





Pinterest'de Paylaş