Kediniz Sizi Gerçekten Seviyor Mu ?

Kediniz Sizi Gerçekten Seviyor Mu ?

Bazı zamanlar “Kedim beni seviyor mu?” diye kendinizi sorguluyor olabilirsiniz.

Aklınızdaki bu soru işaretini gidermek için hemen yazımızı okumaya geçmeye ne dersiniz ?



 

Kediler köpeklere kıyasla, insanlara karşı ilgisiz ve sevgilerini göstermeyen dostlarımız olarak bilinir. Oysa ki bilinenin aksine, kedi dostlarımızda oldukça sevgi dolu canlılardır. Sahiplerine karşı hissettikleri sevgiyi pek çok farklı biçimde ve sık sık gösterirler. Kedinizin size karşı duyduğu sevgiyi anlamanın tek yolu ise, onun hareketlerini gözlemlemektir. Peki bu hareketler ne ? Hadi gelin birlikte bakalım


Mırıldanması



 
 
Kediniz size sürtünerek mırıldanıyorsa bilin ki sizi gerçekten seviyordur. Aynı zamanda sevimli sevimli mırıldanırken ön patileriyle adeta hamur yoğurur gibi hareketlerde bulunuyorsa sizi "çok çok" sevdiğini anlatmaya çalışıyordur. Bu davranış kedinizin sizi sevdiğini gösteren güçlü davranışlardan biridir.




Yavaşça göz kırpması



 

Kedinizin size karşı gözlerini kapatıyor olması, size duyduğu sonsuz güvenin  en güzel göstergesidir. Doğası gereği sürekli tetikte olması içgüdüsel bir davranış biçimidir, size karşı gözlerini kapatması hiçbir tehlike hissetmediği anlamına gelir. Bu nedenle sevimli dostunuz gözlerini size dikip yavaşça gözlerini açıp kapatıyorsa anlayın ki size karşı sonsuz bir güven içinde


Karnını göstermesi



 

Kedinizin sık sık dönüp size karnını göstermesi, size duyduğu güvenin ve sevginin en büyük göstergesi. Kedilerin en savunmasız noktalarından biri olan yumuşak karınlarını okşamanızı istemesi şüphesiz size duyduğu sevgiyi gösteren en temel davranışlardan biri.
 


Yüzünüzü yalaması



 

Kedilerin mutlu olduklarında yaptığı en sık davranışlardan biri yüzünüzü yalamasıdır. Özellikle sabah yanınıza gelip yüzünüzü yalayarak sizi uyandırmak istemesi size duyduğu sevginin güçlü göstergesidir. Çünkü kediler, sahiplerini yalayarak onların kokusuyla kendi kokularını karıştırmak isterler. Bu davranış sahiplerine karşı bir iltifat niteliğindedir.


Başını ve yanaklarını sürtmesi



 

Kedinizin başlarını ve yanaklarını size sürtmesi sizi sevdiğini gösteren davranışlardan bir tanesidir. Bu sevimli dostlarımız, aynı yalama davranışında olduğu gibi bu hareketlerle de sizinle aynı kokuyu paylaşmak isterler. Kedilerin kafalarının üstlerinde ve yanaklarında "feromon" adı verilen özel bir kokunun kesecikleri bulunur. Bu nedenle kediniz gelip size kafasını ya da yanaklarını sürtüyorsa bu kendi özel kokusundan size de aktarmaya çalışıyordur.


Hediyeler getirmesi


 
Kediniz sık sık evin içinde bir şeyler bulup size getiriyorsa, anlayın ki bu onların dilinde size bir hediye verme biçimidir. Buldukları şeyleri sizinle paylaşmak istemeleri sizi önemsediklerinin ve size ilgi duyduklarının en açık göstergesidir.

Sizde kediniz ile birlikte sevgi dolu fotoğraflarınızı patiliyo uygulamasına ekleyebilir, bizimle paylaşabilirsiniz. 





Pinterest'de Paylaş