Kediniz Sürekli Miyavlıyorsa Bilmeniz Gereken 8 Önemli Şey
Kedim sürekli miyavlıyor ne yapabilirim, dediğinizi duyar gibiyiz. Kedinizin sürekli miyavlasması normal bir durum değildir. Kedi denince akla ilk gelen şey miyavlama sesleri ve tüylerin arasından bakan masum bir çift gözdür. Kedilerin konuşmak ve karşısındaki ile iletişim kurmak amacıyla çıkardığı seslere denilen miyavlama kimi zaman çok yumuşak bir tonda olabileceği gibi kimi zaman hırlama şeklinde de olabilir. Kedilerin ruh hallerine ve vücut dillerine bağlı olarak gelişen bu durum bu canlılar ile içli dışlı olan kişiler tarafından kolaylıkla anlaşılabilmektedir. Ancak kedilerin doğasından anlamayan kişiler için kedinin sürekli miyavlaması sorun oluşturabilir ve anlaşılması zor durumlardan biri olarak görülebilir.
Kediniz Sürekli Miyavlıyorsa…
1. Karnı Açıkmış Olabilir
Aç kalan kediler genellikle yemek istemek amacıyla etrafınızda gezinerek miyavlayabilirler. Nasıl ki insanlar konuşarak acıktıklarını dile getiriyorsa kedinizde aynı şekilde miyavlayacaktır. Eğer bir şey ister gibi size bakarak ve sürekli siz yürürken önünüze geçmeye çalışarak miyavlıyorsa bu ‘’Açım, lütfen bana yemek ver.’’ çağrısıdır.
2. Sizden Sevgi Bekliyor Olabilir
Kediler sahiplerinden sürekli olarak ilgi görmek isterler. Bunun belirtisi olarak da yumuşak ve masum bir ses tonunda miyavlayabilirler. Eğer kediniz bu miyavlama ile birlikte bacaklarınıza dolanıyor ya da sürekli olarak oturduğunuz bölgenin etrafında geziniyor ve size bakıyorsa ona biraz zaman ayırmanızın vakti gelmiş demektir.
3. Üşüyor Olabilir…
Kediniz çok üşüdüğü zamanlarda bir köşeye girerek burada durmadan miyavlayabilir. Eğer köşesinden çıkmıyor ve acıklı bir şekilde miyavlıyorsa ve tüyleri kabarmışsa hemen kedinizi kucağınıza alın ve patilerini kontrol edin. Patileri soğuksa kediniz üşüyor demektir.
4. Korkuyor Olabilir
Yavru kediler genellikle annelerini, kardeşlerini ya da onlara bakan sahiplerini göremediklerinde miyavlamaya başlarlar. Bu nedenle evinizde veya yakınlarınızda yavru kedi varsa onun yanına gidip kucağınıza alın ve şefkatle sarın. Eğer ki yavru kediniz çok küçükse ve annesini arıyorsa bir süt anne bulmanız daha doğru olacaktır.
5. Çiftleşmek İstiyor Olabilir
Yetişkin kediniz sürekli miyavlıyorsa çiftleşmek istiyor olabilir. Popo kısmını yukarı kaldırarak ve kuyruğunu dik tutup sallayarak gezen kediniz bir yandan da miyavlıyorsa ona bir eş bulmanın vakti gelmiş demektir.
6. Tuvaleti Gelmiş Olabilir
Kedinizin miyavlama nedeni tuvalet ihtiyacından kaynaklanabilir. Eğer kedi kumunuzu balkona veya kedinizin ulaşmasını engelleyecek bir odaya koymuşsanız ve kediniz buraya gidemiyorsa aniden bağırmaya ve etrafta deli gibi koşmaya başlayacaktır. Bu nedenle kedinizin kumuna ulaşabilir durumda olup olmadığına bakmanız da fayda var.
7. Hasta Olabilir
Kediniz sürekli miyavlıyor ve halsiz halsiz etrafta geziniyorsa bu hasta olduğunun bir göstergesi olabilir. Veterinere giderek kedinizin kontrolünü yaptırmanız halinde herhangi bir hastalığının olup olmadığını öğrenebilirsiniz.
8. Kıskançlık Duygusu Yaşıyor Olabilir
Kedilerde sürekli miyavlama durumu eğer eve yeni bir kedi, çocuk ya da yeni bir hayvan gelmişse görülebilir. Bu durum kedinizin kıskançlık çektiğinin göstergesidir ve sizin yanınızdan ayrılmadan kıskandığı şeye bakacaktır.
0 Yorum