Kediniz veya Köpeğiniz Bunları Yapıyorsa Onu Acilen Veterinere Götürmelisiniz

Kediniz veya Köpeğiniz Bunları Yapıyorsa Onu Acilen Veterinere Götürmelisiniz

Başı duvara yaslamak, sürekli bir bölgeyi yalamak veya en sevdiği oyunu oynamamak… Kediniz veya köpeğiniz yaptıkları bu tarz alışılagelmedik davranışlarla aslında sizlerle iletişim kurmaya çalışmaktadırlar.

Eğer onların bize ne anlatmak istediklerini bilirsek, içine düştükleri sıkıntılara da kısa süre içerisinde çözüm bulmuş oluruz.

Bright Side‘ın hazırladığı içerikte, illüstrasyonlarla bu durumlar gösteriliyor.

Eğer siz de tüylü dostunuzda bu çizimlere benzer davranışlar görüyorsanız acilen onu veterinere götürmelisiniz.

1. Sürekli gizlenmek

veteriner-kedi-kopek-patiliyo-1
Kediniz veya köpeğiniz sürekli evin belli bölümlerine gizlenmeye başladıysa derin bir psikolojik rahatsızlık içinde olabilir.

2. Uyuşukluk

veteriner-kedi-kopek-patiliyo-2
Kediniz veya köpeğiniz en sevdiği oyunu bile oynamayacak derecede uyuşukluk içerisindeyse kalp sorunu olabilir. Ayrıca, kene veya diğer parazitlerden bulaşan hastalıkların belirtisi de olabilir.

3. Yemek yemeyi reddetme

veteriner-kedi-kopek-patiliyo-3
Ciddi bir durumdur. Rahatsızlığı ileri derecede olabilir.

4. Doğal olmayan duruşlar sergileme

veteriner-kedi-kopek-patiliyo-4
Kuyruk kıstırma ve omurgasını dışarıya doğru çıkararak durma kedinizin veya köpeğinizin bir ağrısı olduğuna işaret olabilir. Böbrek taşı rahatsızlığı bu tarz ağrılara nedenidir.

5. Belli bir bölgeyi sürekli yalama

veteriner-kedi-kopek-patiliyo-5
Kediler ve köpekler sürekli yalandıkları için bu davranışı ayırt etmek zordur. Ama belli bir bölgeye odaklanmışsa ve gün içinde sıklıkla bu bölgeyi yalıyorsa veterinerinize danışmanızda fayda var.

6. Şişkinlik, gaz çıkarma ve kusma

veteriner-kedi-kopek-patiliyo-6
Bu belirtiler söz konusu olduğunda iç parazitlerden dolayı kediniz veya köpeğinizin sindirim sistemi bozukluğu başlamış olabilir.

7. Nefes darlığı

veteriner-kedi-kopek-patiliyo-7
Nefes darlığı, kalp sorunları veya aşırı stresin işaretidir.

8. Tıslama, hırlama ve ağlama

veteriner-kedi-kopek-patiliyo-8
Aşırı şiddetli ağrılar karşısında sizi çok seven evcil hayvanlarınız tutumlarını değiştirebilirler. Aslında onların tek istedikleri yardımdır. Bu tarz hareketlerin sebebi ensefalopati ve yüksek ateş olabilir.

9. Tuvalette zorlanma

veteriner-kedi-kopek-patiliyo-9
Kediniz veya köpeğiniz tuvaletini yaparken garip sesler çıkarıyor ve olduğu yerde dönüyorsa bu sindirim yolu hastalıklarına işaret olabilir.

10. Duvara başı dayamak

veteriner-kedi-kopek-patiliyo-10
Bu baş ağrısına işarettir. Nedeni de bir tümör ya da enfeksiyon olabilir. Kediniz veya köpeğiniz başını duvara sertçe dayıyor ve bastırıyorsa acilen onu veterinere götürmelisiniz.

11. Ve şişlikler

veteriner-kedi-kopek-patiliyo-11
Kedinizin veya köpeğinizin bedenini her gün kontrol edip herhangi bir şişlik görürseniz direkt olarak veterinere gitmelisiniz.





Pinterest'de Paylaş