Kedinizin Eve Adapte Olması İçin Bilmeniz Gereken 5 Kural

Kedinizin Eve Adapte Olması İçin Bilmeniz Gereken 5 Kural

Kedinizin, ev halkıyla beraber yaşamasını istiyorsanız, sıralayacağımız beş önemli bilgiyi mutlaka dikkate alın. Sevimli dostunuzu nereden sahiplendiğinizin bir önemi yok. İlk “24” saat kediniz için oldukça önemlidir. Kedinizin duygu dünyasını bilip ona göre hareket ederseniz ona daha iyi yardımcı olabilirsiniz.



Kedinizin eve adapte olma sürecinde, dikkat etmeniz gereken beş bilgiye gelin birlikte bakalım :)

1. Kediler için en önemli konulardan biri yer kavramıdır. Evinize geldiği ilk haftalar da, sizlerden kaçıp, dolap gibi küçük yerlere saklanabilirler. Yeni bölgelerine alışması için ona, farklı yerlere mama ve çeşitli küçük hediyeler koyarak yardımcı olabilirsiniz.



2. Evinize alıştıktan sonra onlara uyumaları için geniş bir yatak alın. Çünkü kediler rahatına epey düşkün hayvanlardır. :)



3. İlk 3-4 gün mama yemek istemeyebilir, zorla müdahale etmeyin. Eğer yemek yememeye devam ediyorsa bir veterinere başvurun.



4. Onların hızlarına izin verin, sabırlı olun. Enerjilerini atmalarına olanak sağlayın ve  bu süreçte şefkatinizi eksik etmeyin.



5. Kedinize sizin evde olmadığınız süre zarfında, zaman geçireceği şeyler hazırlayın. Yeni bir kedi sahiplenmekte, yalnız kalan kediniz için iyi bir fikir olacaktır.  
 




Pinterest'de Paylaş