Keşke Her Yer Böyle Olsa Dediğimiz, Tüm Türkiye’ye Örnek Olması Gereken Hayvansever Mahalle

Keşke Her Yer Böyle Olsa Dediğimiz, Tüm Türkiye’ye Örnek Olması Gereken Hayvansever Mahalle

Samsun’daki “Kedi Kasabası” bizleri çok heyecanlandırmıştı. Artık Türkiye’de onlara karşı olan duruşun değişmeye başladığını gösteren en önemli işaretlerden biriydi.

Ama ne yazık ki böyle haberler ancak altı ayda bir yüzleri gülümsetebiliyor.

Devlet yerine, mahalleli, insanlar, hayvanseverler harekete geçiyor.

Tıpkı Balıkesir’in Ayvalık ilçesindeki bu hayvansever mahalle gibi.

Şimdi oraya ufak bir ziyaret yapalım, kedilerin kafalarını okşayalım.

Buyursunlar efendim.

“Dikkat. Bu mahallede yaşayan tüm kedi ve köpekler korunmaktadır, sahiplidir dokunulamaz!”

hayvansever mahalle
Kuzey Ege’nin turizm merkezlerinden olan Ayvalık’ın Hayrettin Paşa Mahallesi’ndeki binaların duvarlarında, “Dikkat. Bu mahallede yaşayan tüm kedi ve köpekler korunmaktadır, sahiplidir dokunulamaz” yazılı tabelalar dikkati çekiyor . Sokakta bazı evlerin kapısı ve penceresinin önünde sokak hayvanları için bırakılmış mama ve su kapları bulunurken, birçok kişi kedi ve köpeklere sahip çıkıyor.

Burası Kuzey Ege. Balıkesir Ayvalık’ın Hayrettin Paşa Mahallesi. Yani “hayvan dostu mahalle”

hayvansever-mahalle-patiliyo-2
İstanbul’dan gelerek söz konusu sokakta bir ev alan yazlıkçının, bazı bina sahiplerinden izin alarak, üzerinde “Dikkat. Bu mahallede yaşayan tüm kedi ve köpekler korunmaktadır, sahiplidir dokunulamaz” yazısı ve pati resimleri bulunan tabelalar çakmasıyla bölge halkı, kedi ve köpeklere sahip çıktı.

Tüm mahalleli ve turistler tarafından destek gören bir mahalle

hayvansever-mahalle-patiliyo-3
Sokakta bazı evlerin kapısı ve penceresinin önünde sokak hayvanları için bırakılmış yemek ve su kapları bulunurken, adeta bir kampanyaya dönüşen bu uygulama, ilçeye gelen yerli ve yabancı turistlerin ilgisi çekiyor, destek görüyor.

Ne yazık ki yine de mahallede bu güzel olaya karşı gelen insanlar da çıkıyor

hayvansever-mahalle-patiliyo-4
Bazı bina sahiplerinin hayvanseverin astığı tabelaları söktüğünü belirten mahalleli Nezahat Boztepe, şunları söyledi: “Ben sökmedim tabela duvarımda duruyor. Hayvanlara zarar vermesinler, beslesinler. Ekmekleri, yemekleri çöpe atacaklarına duvar diplerine koysunlar, hayvanlar yesin. Sokağımızda herkes sokak hayvanlarına bakıyor, ekmeğini veriyor, suyunu veriyor. Bazı komşularımız kedilere çuvallarla özel mamalar alarak besliyor. Benim oğlum da ‘sokak hayvanları yesin’ diye kemikleri, yemek artıklarını, sanayideki iş yerine götürüyor.”

Her şeye rağmen kediler ve köpekler burada huzur içinde yaşıyor…

hayvansever-mahalle-patiliyo-5

hayvansever-mahalle-patiliyo-6
Yemek artıklarının içine ekmek doğrayarak sokağa bıraktıklarını da ifade eden Boztepe, kendisinin hayvanlara alerjisi olmasına rağmen kızının da iki köpeği bulunduğunu anlattı. Ellerinden geldiğince hayvanları koruduklarını ve baktıklarını dile getiren bir başka hayvansever sokak sakini Evser Dilli ise “Biz seviyoruz ama bazıları sevmiyor hayvanları. Biz elimizden geldiğince komşularımızla bakıyoruz. Seviyoruz hayvanları. Bizim mahallemizde kedi ve köpekler, koruma altında” diye konuştu.

Bu mahallenin tüm Türkiye’ye örnek olması tek dileğimiz…

Kaynak: Hürriyet.com.tr





Pinterest'de Paylaş