Obez Köpek Nasıl Zayıflatılır?

Obez Köpek Nasıl Zayıflatılır?

Köpekler cinslerine, vücut şekillerine ve boylarına göre fazla kilolarını göstermeseler de obezite hastalığına yakalanabilirler. Bu durumda yapılması gereken ilk işlem köpeğinizin obezite hesabını yapmak ve hangi seviye de obez olduğunu saptamaktır. Veteriner yardımı ile yapacağınız obezite hesabından sonra köpeklerin obeziteden kurtulması için yapmanız şu noktalara dikkat etmelisiniz:

1 ) Öncelikle veteriner hekimden yardım istemeli ve köpeğinizi inceleyen veteriner hekimin vermiş  olduğu sıkı diyet programını uygulamalı ve köpeğinize uygulatmalısınız.

2 )  Köpeğiniz yavru veya yetişkin ise yaşına göre bir beslenme programı oluşturmalı yavru ise günde 3 kez yetişkin ise günde 2 kez beslenme şekline alıştırmalısınız. Aksi durumda obezite ile savaşamazsınız.

3 )  Köpeğiniz mama kabına doldurduğunuz tüm mamayı tüketiyorsa mama kabını küçültmeli ve daha az yemesi için ideal şartları oluşturmalısınız. Bir süre sonra köpeğiniz daha az yemeye alışacaktır.

4 ) Evde yemiş olduğunuz kalorisi yüksek ev yemeklerinden köpeğinize vermemeli, ev yemeği yerine düşük kalorili köpek maması yedirmelisiniz. Düşük kalorili mamalar köpeğinizin kilo vermesine yardımcı olacaktır.

5 ) Köpeğinize vermiş olduğunuz ödül yiyecekleri için  belirli bir sınır oluşturmalısınız. Ödül yiyecekleri ekstra besin kaynağı olduğu için köpeğiniz kilo alacaktır.

6 ) Köpeğinizin almış olduğu kiloları vermesi, yağlarını yakması için günde üç kez yürüyüş programı uygulamalı ve köpeğiniz ile birlikte yürümelisiniz. Köpeğiniz ile birlikte yürüdüğünüzde köpeğiniz daha hızlı kilo verecektir.

7 ) Köpeğinizin kilosunu günlük olarak kontrol etmeli, sürekli kilo almasını engelleyerek obeziteye tekrar yakalanmasını önlemelisiniz.

8 ) Veteriner hekimin vermiş olduğu takviye ilaçları gününde ve saatinde uygulamalı ve tedavinin olumlu bir şekilde ilerlemesine yardımcı olmalısınız.

9 ) Köpeğinizin sürekli su içmesini sağlamalı ve bu sayede metabolizmasının hızlı olmasını sağlayarak yağ yakımını hızlandırmalısınız. Hızlı bir metabolizma her zaman daha hızlı yağ yakımı sağlar.

10 )  Köpeğiniz için düzenli beslenme saatleri oluşturup, düşük kalorili besinler ile beslenmesini sağlamalı, daha fazla besin istediğinde ise dikkatini dağıtmak için oyuncakları ile oynatmalısınız. bu sayede köpeğiniz açlık hissini unutacak ve bir sonraki açlık hissine kadar ekstra yiyecek yemeyecekt5ir.

 

Köpeğinizin cinsine göre kilo vermesi çok hızlı olabilirken bazı türlerde kilo verme süreci daha uzun olabilir. Bu durumda yapmanız gereken veteriner hekiminize danışmak ve size önereceği programı uygulayarak doğru bir şekilde tedavi sürecini ilerletmektir. Köpeğinizin fazla kilolarından kurtulması için kendi yediklerinize, ve köpeğinize yedirdiklerinize dikkat etmeli, köpeğiniz için egzersizler düzenleyerek  sağlığının korunmasına yardımcı olmalısınız.





Pinterest'de Paylaş