Kristal Kedi Kumu Hakkında 14 Bilgi

Kristal Kedi Kumu Hakkında 14 Bilgi

Kristal kedi kumu kullanmak isteyenler için hayat kurtaran bilgiler.

Evimizi paylaştığımız ve birlikte yaşadığımız tüylü dostlarımızın sağlığı önemlidir. Özellikle kedilerimizin tuvaletlerinde kullandığımız kumun özellikleri hem hijyen açısından hem de pratik kullanım için uygun olmalıdır. En çok tercih edilen kristal kedi kumu hakkında bilgi sahibi olmamız da bu açıdan gerekli ve önemlidir.

Kötü kokular için önleyici…

Kristal kedi kumu kötü kokuların hapsedebilir ve diğer kumlardan daha uzun süre temiz kalabilme özelliğine sahiptir.

Bu kedi kumunun en belirgin özelliği iri taneli olmasıdır. Bu sayede kedinizin üzerine yapışma riski en az olan bu kum sayesinde kedinizin kumu eve taşıma riski de ortadan kalkacaktır.

Kristal kedi kumu kendi ağırlığının yarısı kadar suyu emebilme özelliğine sahiptir.

Kristal kumun ham maddesi olan silika doğada bulunan oksijen ve silisyum elementlerinden oluşmuş bir taş türüdür.

Kristal kumlarında kalitesiz ve sağlığa zararlı olanları bulunmaktadır. Bu sebeple kaliteli bir marka kullandığınızdan emin olunuz.

Kristal kumun en dikkat edilmesi gereken yönü, içinde bulunan silisyum tozlarıdır. Bu tozun solunması halinde hem kedinizin hem de sizin sağlığınız olumsuz yönde etkilenecektir. Bu sebeple aldığınız kedi kumunu dökerken beyaz toz çıkartıp çıkartmadığını kontrol edin. Eğer beyaz toz çıkıyorsa kullandığınız markayı değiştirin.

Talep edildiği için kokulu olan kristal kedi kumları da satılmaktadır. Ancak bu hassas bir koku alma yetisi olan kedinizi rahatsız edeceğinden, kokulu kristal kedi kumu kullanmayın.

Kullanımı

Kristal kum kullanıldıkça renk değiştirmeye başlar. Eğer kumun rengi sarıya dönmüşse ve koku varsa değiştirilmelidir.

Bu kumların bazılarının içinde mavi tanecikler bulunmaktadır. Bunların amacı bakteri üretimini engellemek ve kokunun hapsolmasına yardımcı olmaktır. Markasından emin olduğunuz mavi tanecikli kristal kedi kumu kullanmanız daha sağlıklı olur.

Kristal kedi kumunu kedinizin tuvaletini 3-4 cm kaplayacak şekilde koymanız yeterli olacaktır.

Bazı kristal kedi kumu markaları bu kumların bir ay süre içerisinde rahatlıkla kullanılabileceğini iddia etmektedir. Bu yanlış ve sağlıksız bir bilgidir ve kristal kedi kumu iyice sararmışsa mutlaka değiştirilmelidir.

Bulunduğu ortamın sıcaklığına göre kristal kedi kumunun dayanma süresi değişiklik gösterecektir. Daha soğuk yerlerde bulunan tuvaletlerde kristal kumu, daha uzun süre dayanabilir.

Tüm kedi kumları gibi kristal kedi kumunu da güneşten olumsuz etkilenir. Kedinizin tuvaletini güneş görmeyen bir yerde tutmak gereklidir.

Kristal kedi kumunun hammaddesi kullanılarak yapılmış olan hasta bezlerini, kristal kedi kumunuzun altına serebilir ve bu sayede kullanımının daha sağlıklı ve uzun süre olmasını sağlayabilirsiniz.





Pinterest'de Paylaş