Öğrenelim: Kedi Köpek Kavgasını Ayırmak İçin En Etkili 4 Yöntem

Öğrenelim: Kedi Köpek Kavgasını Ayırmak İçin En Etkili 4 Yöntem

Daha önceden sizlerle kedileri ve köpekleri birbirine alıştırma konusunda ne yapmanız gerektiğini anlatan bir içerik paylaşmıştık. Onları birbirine alıştırma konusundaki ilgili içeriğimizi okur ve doğru bir alışma süreci sağlarsanız, muhtemelen kavgaları önleyebilirsiniz. Bu içeriğimizde ise kedi köpek kavgasını ayırmak için neler yapabileceğinizi anlattık.

Unutmamanız gereken birkaç nokta; evde yaşayan her hayvanın kendine ait yiyecek ve su kabı, kedilerin ayrı kum kabı ve kendilerine ait oyuncakları olmalı. Ayrıca yalnız kalmak istediklerinde çekilebilecekleri sessiz ve sakin köşeleri olmalı. Köpeğinizin sizden komut alabiliyor olması da önemli, böylelikle ona oturmasını ya da sakin durmasını emredebilirsiniz. Son olarak hepsine eşit derecede ilgi gösterin ve kıskançlıktan doğabilecek çatışmaların önüne geçin. Ama her şeye rağmen kavga etmeye başladılarsa, olay anında birbirlerine zarar vermelerini önlemek için yapmanız gerekenler…

1. Yakında bir yerlerde sürahi varsa, içindeki suyu kavga eden kedi ve köpeğin üzerine boşaltın

Bu onlar için kullanacağınız bir eğitim yöntemi değildir, ya da sürekli yapmanız gereken bir uygulama değildir. Sadece acil müdahale gerektiren olay anında onları rahatsız ederek dikkatlerini dağıtmak içindir. Suyun üzerlerine dökülmesi ile kavgayı bıraktıkları anda köpeğinizi tasmasından tutun ve kediyi ortamdan yollayın. Daha sonra onları ayrı odalarda sakinleştirin ve birbirleri ile sorun yaşamadıklarından emin olana kadar bir araya getirmeyin.

2. Yüksek bir ses çıkararak dikkatlerini dağıtmayı deneyin

Kedi köpek kavgasını ayırmak için ellerinizle sert bir şekilde alkış yapabilir ya da ıslık çalabilirsiniz. Tencere tava gibi cisimleri birbirine vurarak ses çıkarmanız da işe yarayabilir. Ses onların dikkatini dağıtacaktır. Dikkatleri dağıldığı sırada birinden birini yakalayın ve ayrı bir yere götürün.

3. İkisinin de üzerini örtecek şekilde battaniye ya da bir örtü atın

Bu ani değişiklik şaşırmalarına sebep olacaktır. Muhtemelen kavgayı bırakıp, üzerlerine atmış olduğunuz örtüden kurtulmaya çalışacaklardır. Bu sırada onlardan birini alın ve derhal ortamdan uzaklaştırın.

4. Kedi köpek kavgasını ayırmak için onların arasına girin

Kedi köpek kavgasını ayırmak için araya kendiniz girebilirsiniz. Bunu yaparken dikkatli olmalısınız. Çünkü kavga ile doğrudan etkileşimde olacaksınız. Vücudunuzu korumak için uzun giysiler giyiyor olmanızda fayda var. Ayağa kalkın ve ayaklarınızdan birini aralarına geçerek sertçe yere vurun. Gerekirse onları iterek birbirlerinden uzaklaştırın. Kedinizi yakalayıp kollarınızın arasına alın ya da köpeğinizi tasmasından tutarak kedinize kaçması için fırsat tanıyın.

 

 

 





Pinterest'de Paylaş