Papağan Cinsleri: En Çok Beslenen 15 Tür ve Özellikleri
Görsellikleri ve sesleri ile bütünleşen ve hatta eğitildiklerinde daha sevimli hallere bürünmekte olan papağan cinsleri arasında en çok beslenen 15 türden ve özelliklerinden sizlere de bahsetmek istiyoruz.
1. Kırmızı Ara papağanı (Ara choloptera)
Ev ortamında bakılması zor olan bir türdür, ancak küçükken evcil hale getirilebilirler. 90-95 cm arasında boyları bulunmaktadır ve en büyük papağanlardandır. Yaklaşık ömürleri 50 yıla kadar varmaktadır.
2. Sarı Mavi Ara (Ara ararauna)
Kökenleri Orta Amerika’ya dayanmaktadır ve yaklaşık 50 yıl ömürleri bulunmaktadır. Ev ortamında bakılmalıdır ve kafes içerisinde yetiştirilebilir. Beslenmesinde yer fıstığının yanı sıra meyve ve sebzeleri kullanabilirsiniz.
3. Sultan Papağanı (Nymphicus hollandicus)
Avustralya kökenli olan ve 19 yy.’da yayılan papağan türüdür. Uyumlu bir doğaya sahiptirler ve duruşları oldukça kibardır. Yaklaşık olarak 30 cm’ye kadar boyları uzamaktadır ve 20 yıla yakın yaşamaktadırlar.
4. Geveze Lori (Lorius garrulus)
Oldukça hareketli yapısı ile dikkat çeker ve göz alıcı renkleri bulunmaktadır. Evcilleşerek oyunculuğu ile sizleri de etkisi altına alabilirler. Yüksek sesli oldukları için apartman ortamlarında şikayet konusu olabilmektedirler.
5. Rosella Pyatycercus eximinus
Boyları yaklaşık 30 cm olan ve Avustralya ana vatanı olan bir papağan türüdür. Ortalama olarak 15-20 yıl arasında yaşamaktadırlar. Dişilerini ayırt etmek için baş ve göğüs bölümlerinde kırmızılığın olmasına dikkat edebilirsiniz.
6. Afrika Gri Papağanı (Psittacus erithacus)
Evcilleştirilen ve en iyi konuşan türdür. Yaklaşık 30 cm boyundadır ve yaşam süreleri de kafeste 80 yıla kadar uzamaktadır.
7. Sülfür Kakadu (Cacatua sulphurea)
Ana vatanları Endonezya olan papağan türüdür ve son derece ilgi istemektedirler. Sınırlı bir şekilde konuşurlar ve ne dediklerini anlamakla, anlamamak arasında kalabilirsiniz.
8. Goffin Kakadu (Cacatua goffini)
Uysal yapısı bulunur ve gürültücü olan papağan türü arasında bulunmaktadır. Anavatanı ise Endonezya olarak görülmektedir.
9. Umbrella (Şemsiye) Kakadu (Cacatua alba)
Papağan türleri arasında iri yapılı görünümleri ile dikkat çekmektedir. Öttüklerinde çığlık attıklarını düşünerek rahatsız olabilirsiniz.
10. Senegal Papağanı (Poicephalus senegalus)
Kökenleri Afrika’ya dayanmaktadır ve sakin bir yapıları bulunmaktadır. Sınırlı bir şekilde konuşmaktadırlar ve yaklaşık 25 ile 30 yıl arasında yaşamaktadırlar.
11. Kakariki Cyanoramphus novaezelandiae
Yeni Zelanda ana vatanlarıdır ve sayılarının artırılması amacıyla çalışmalar yapılmıştır. Yaklaşık olarak 10 yıllık ömürleri bulunmaktadır.
12. Muhabbet Kuşu (Melopsittacus undulatus)
En yaygın olarak yetiştirilen türler arasında bulunmaktadır ve anavatanları Avustralya’dır. Yavru halde alınıp ilgiyle eğitilirse konuşma özellikleri bulunur.
13. Kırmızı Arkalı Papağan (Psephotus haematonotus)
Güzel öten kuşları taklit etmektedirler. Her türlü yem ve meyve ile beslenebilmektedirler.
0 Yorum