En İyi Konuşan 10 Papağan Türü ve Özellikleri

En İyi Konuşan 10 Papağan Türü ve Özellikleri

En iyi konuşan 10 papağan türü ve özelliklerini sizler için derledik. İnsan seslerini taklit edebilen papağanlar, yetenekli kuşlardır. İnsan sesi yanında başka sesleri de kolayca taklit edebilirler. Bazı papağan türlerinin sesleri algılama yeteneği o kadar güçlüdür ki, evde konuşan farklı kişileri farklı seslerle taklit edebilirler. Hatta bir müzik aletinden duydukları sesleri de o müzik aletinin sesinden taklit edebilirler. Üstelik bazı pağan türleri soruyu anlayabilir ve cevap verebilir. Örneğin kapı çaldığı zaman kim o diyebilirler.

Aşağıda en iyi konuşan 10 papağan türü ve özellikleri açıklanmıştır:

Amazon Papağanı

Amazon papağanı

Taklit ve konuşma konusunda en başarılı olanları bu türdür. Konuşma ve taklit yetenekleri çok güçlüdür. 100 yaşına kadar yaşayabilen Amazon Papağanı’nın anavatanı Amerika’dır.

İskender Papağanı

Hindistan’dan dünyaya yayılan İskender Papağanı, insanlar ile çok güzel iletişim kurabilir. Genel olarak yeşil renkli olan bu papağanlar sahiplerine çok düşkündür ve sürekli ilgi beklerler.

Jako Papağanı

Rengi gri olduğu için genelde Afrika Gri Papağanı olarak da tanınır. Kuyruğu genelde kırmızıya çalar. Uzmanlara göre en zeki papağan türü budur. 50 yaşına kadar yaşayabilen Jako Papağanı eğitilirse yüzlerce kelime belleyebilir.

Monk Papağanı

Papağanların bu türü ülkemizde pek bilinmez. Küçük boylu papağanlardan olan Monk Papağanı 25-30 yıl kadar yaşar. Gözalıcı yeşil ve gri renklere sahiptir. Anavatanı Güney Amerika’dır ve konuşma yetenekleri güçlüdür. İyi eğitilirse onlarca kelime öğrenebilirler.

Kakadu Papağanı

Güçlü taklit yeteneği olan bir papağan türü de Kakadu Papağanı’dır. Duydukları sesleri gerçeğine çok yakın bir şekilde taklit edebilirler. Örneğin bir köpek hibi havlayabilir. Bir kısmı bir bebek ağlamasını bile bire bir taklit edebilir. Anavatanları Avustralya, Güney Pasifik Adaları ve Solomon Adaları’dır. Ancak fazla kelime belleyemezler ve eğitilmeleri zordur.

Ara Papağanı

Papağanlar içinde en iri olanlardan biridir. Nesilleri giderek tükenmektedir. İnsan sesine yakın sesleri vardır ve bu yüzden daha anlaşılır şekilde konuşurlar. Taklit yetenekleri çok yüksek değildir.

Muhabbet Kuşları

Bunlar ülkemizde en fazla görülen papağan türüdür. Çoğu kişi muhabbet kuşlarının bir papağan türü olduğunu bilmez. Konuşma yetenekleri yüksek papağanlardan olan Muhabbet Kuşları, çok farklı renklerdedir. Yaklaşık 15 yıl kadar yaşarlar. Erkek cinsleri daha konuşkandır.

Lori Papağan

Bu tür papanlar o kadar çok konuşurlar ki bir adı da Geveze Lori’dir. Sesleri çok kolay taklit edebilirler ve çok çeşitli sesler çıkarabilirler. Kaç kelime konuşabildikleri tespit edilebilmiş değildir. Bu papağanlar bir şarkıyı bütünüyle belleyip söyleyebilirler.

Sevda Papağanları

Cennet Papağanları veya Aşk Kuşları da denilen bu papağan türü eşlerine çok bağlıdır. Bu yüzden çift olarak beslenmek zorundadır. Ancak tek beslenen Sevda Papağanları daha fazla konuşkandır. Genelde beyaz ve gri renklere sahiptir. Konuşmaları net olarak anlaşılabilir.

Sultan Papağanı

Taklit etmeye meraklı papağanlardan biri de Sultan Papağanı’dır. Daha çok ıslık seslerini kolayca taklit edebilirler. Konuşma öğrenmeleri kolay değildir. Ancak ısrarcı bir eğitim sonrası çeneleri açılır.





Pinterest'de Paylaş