Cevaplıyoruz: Muhabbet Kuşunun Hapşırması

Cevaplıyoruz: Muhabbet Kuşunun Hapşırması

Çeşitli rahatsızlıkların görülebildiği nazik ve sevimli dostlarımızdan olan muhabbet kuşunun hapşırması normal mi sorusunun yanıtını sizlere aktaracağız. Bu da sağlık problemi olup olmadığını ve ne zaman uzman bir doktora götürmeniz gerektiğini sizlere açık bir şekilde gösterecektir.

Bulundukları ortamlara göre değişebilir.

Muhabbet kuşlarınızın bulundukları ortama dikkat etmeniz gerekmektedir. Hijyenik olması son derece önemlidir ve tozlu olmaması gerekir. Böylece hapşırmalarını da engelleyecek olan şartları sağlamış olursunuz. Aynı zamanda nemli ortamlarda olması da hapşırma gibi davranışları göstermelerine neden olabilir. Bu durumlarda bulundukları ortamları daha steril bir hale getirmeye çalışmalısınız. Hassas yapıya sahip olan sevimli kuşlarınızın sağlıklarına kavuşmalarında bu basit yöntemi göz ardı etmemelisiniz.

Muhabbet kuşunun hapşırması problem değildir.

Başlangıçta yalnızca hapşırma görüldüğünde bunun bir problem olarak algılanmaması gerekmektedir. Çünkü bu son derece olağan bir durumdur ve geçicidir. Bazı faktörlerden kaynaklı olarak görülen hapşırmaların sayısı, süresi ve beraberinde getirdiği farklı problemlere göz atmak gerekmektedir. Böylece herhangi bir tedavinin veya kontrolün gerekli olup olmadığına da dikkat edilebilir.

Muhabbet kuşunun tedavi ihtiyacı…

Yalnızca hapşırıyorsa bu durumda tedavi ihtiyacı olmadığına değinebiliriz. Ancak bazen hapşırıkla birlikte görülen topallama gibi durumlar da olacaktır. İşte böyle anlarda ise büyük bir olasılıkla veterinerlere kontrollerini yaptırmanız gerekmektedir. Göz ardı etmemeniz gereken faktörlerden birisidir ve basite aldığınızda, çok daha büyük problemlerin görülmesine neden olabilir. Bu nedenle çeşitli beklenmedik durumlar karşısında tedaviye ihtiyaçlarının olduğuna inanıyorsanız, hemen tedbirlerini almalısınız.

Muhabbet kuşu sık sık hapşırıyorsa dikkatli olmalısınız.

Bazen bir süre geçmesini bekleseniz de, sık sık ve uzun süre hapşırdıklarını göreceğiniz muhabbet kuşlarınızla ilgili dikkatli olmanız gerektiğini hatırlatmak istiyoruz. Çünkü böyle durumlarda tedavi gerektirebilir ve veteriner doktorlarla görüşmeniz gerekebilir. İşte sizler de ihtiyacı olduğunu düşündüğünüzde, hiç vakit kaybetmemeniz gerekmektedir.

Muhabbet kuşlarında nezleyi işaret edebilir.

Ani sıcaklık değişimlerinden etkilenmekte olan muhabbet kuşlarınızda görülecek en yaygın hastalıklardan birisi olarak nezleye dikkat çekebiliriz. Bunun belirtileri arasında da hapşırma görülebilecektir. Solunumunu ciddi bir şekilde etkileyecek olan boyutlara ulaşmadan tedbirinin alınması gerekmektedir.

Hapşırıkla birlikte kusabilirler.

Muhabbet kuşlarınızın rahatsızlandıklarını gösteren belirtilerden birisi de hapşırıkla birlikte gelen kusmalardır. Dikkatli bir şekilde incelediğinizde, sizler de yine bu tür sorunları yaşadığını gördüğünüz sevimli dostlarınızı hemen muayene ettirmek isteyebilirsiniz. Çünkü yine mide, soğuk algınlığı ve buna benzer rahatsızlıklardan ötürü hapşırıkla birlikte kusma ya da burun akıntısı şikayetleri de alınabilecektir.





Pinterest'de Paylaş


1 Yorum


  • Patiliyo
    Cansu

    Benimde bahçemizde bulduğum bir kuşum vardı. Aynı böyle masmavi tüyleri olduğu için maviş koymuştum adını. Maalesef hayata gözlerini yumdu.😔💙

    1.05.2020 16:18:47 Reply