Muhabbet Kuşunuzu Konuşturmak İçin İzlemeniz Gereken Adımlar

Muhabbet Kuşunuzu Konuşturmak İçin İzlemeniz Gereken Adımlar

Muhabbet kuşları, iyi eğitildiklerinde ve onlara iyi davranıldığında pek çok insan için gerçek bir arkadaşı bile olabilecek kadar cana yakın olan hayvanlar. Peki muhabbet kuşlarıyla aramızda iyi bir ilişki inşa etmek için onları nasıl eğitmemiz gerektiğini hiç düşündünüz mü? Siz de bu konuda ipucu arıyorsanız, işte sizin için birkaç küçük tüyo.

Muhabbet kuşunuzu kendinize alıştırın

Yeni sahiplendiğiniz muhabbet kuşunuzu hemen eğitmeye çalışmak yanlış bilinen bir eğitim metodudur. Bunun aksine öncelikle muhabbet kuşunuzu yaklaşık olarak 1-2 hafta civarı ev ortamına alıştırmanız gereklidir. Bu şekilde ona kendinizi tanıtabilir ve ev ortamına uyum sağlamasını sağlayabilirsiniz. Bununla birlikte insan trafiğinin yoğun olduğu salon gibi bir ortam muhabbet kuşunuzu konumlandırmak ve yemeğini her gün düzenli olarak değiştirmek, aranızdaki iletişimi artırmak için tercih edebileceğiniz en ideal yoldur.

Ödüllü eğitimi tercih edin

Muhabbet kuşunuz ortamına ve size alıştıktan sonra eğitim aşamasına geçmenizde herhangi bir sakınca yoktur. Eğitim için tüm hayvanlarda olduğu gibi muhabbet kuşlarında da en çok tercih edilen yöntem ödül yöntemidir. Bu yöntemde ilk olarak yapması gerekenleri muhabbet kuşunuza göstermeli, sonra ise ödül olarak kullanacağınız yiyeceği kuşunuza tattırmalısınız. Belirli bir sürenin ardından ödül olan yiyeceği kazanmak için sizi taklit edecektir. Bu işlemi her gün belirli bir süre tekrar ettikten sonra kuşunuz artık ona gösterdiğiniz hareketleri refleks olarak yerine getirecektir.

Öğrettiğiniz hareketleri tekrar ettirin

Muhabbet kuşunuza ödül yöntemiyle öğrettiğiniz hareketleri beklemediği anlarda tekrar ettirmelisiniz. Bunun sebebi ise ödül kazanmak için sizi tekrar eden kuşunuza bunu günlük hayatta da kullanmayı öğretmektir. Bu amaçla kuşunuzdan ödül vermeden bu hareketleri yapmasını istediğinizde kuşunuz sizi yanıtlamak için öğrettiğiniz hareketleri size gösterecektir. Gün içinde birkaç kez hangi hareketi istediğinizi el hareketlerinizle ifade ederek ödül vermeksizin bu hareketleri yaptırdığınızda, muhabbet kuşunuz hareketleri yapmaya daha rahat bir şekilde alışacaktır.

Muhabbet Kuşlarını Nasıl Konuşturulur?

Muhabbet kuşlarını konuşturmak, onlara belirli hareketler yaptırmak veya ev ortamına alıştırmaktan daha kolaydır. Bunun için öncelikli olarak yapmanız gereken, muhabbet kuşunuzla gün içinde belirli bir süre konuşmanızdır. Bu konuşma normal bir insanla yapılan konuşma gibi olmaktan ziyade belirli bir okuma yapmak, masal anlatmak veya gününüzü özetlemek şeklinde de olabilir. Buradaki amaç muhabbet kuşunuza konuşma yetisi kazandırmaktır.

Muhabbet kuşlarının konuşma şekilleri insanlar gibi değildir, dolayısıyla kelimeleri anlamlarına göre öğrenmekten ziyade sesinizi ezberleyip taklit etme yolunu seçerler. Bu amaçla genel olarak söylemesi basit kelimeleri tercih etmeniz kuşlarınızın konuşma sürecini hızlandırmak için idealdir. Aynı zamanda yine söylemesi kolay herhangi bir kelimeyi gün içinde belirli bir süre tekrar ederek kuşunuzun bu kelimeyi ezberlemesini de sağlayabilirsiniz. Tüm bu yöntemler, muhabbet kuşunuzun belirli sayıda kelimeyi hafızasına kaydetmesini kolaylaştıracak ve kısa sürede sizle iletişime geçmesine yardımda bulunacaktır.





Pinterest'de Paylaş