Sokak Kedileri Her Gün Onun Gelmesini Bekliyor: İyi Kalpli Azime Teyze

Sokak Kedileri Her Gün Onun Gelmesini Bekliyor: İyi Kalpli Azime Teyze

Hayatı boyunca sokak hayvanları için mücadele eden iyi kalpli kadın Azime teyze ile tanışalım.

Dışişleri Bakanlığı’ndan emekli olan 77 yaşındaki Azime İplikçi her gün 3 saat yürüyerek sokak hayvanlarına mama dağıtıyor.

Emekli maaşının çoğunluğunu Ankara’daki sokak hayvanları için harcıyor.

Anadolu Ajansı’nın aktardığı habere göre, Ankara Mamak’ta bahçe içinde bir evde büyüdüğünü anlatan İplikçi, “Sokakta yaralı bir kedi bulmuştum. Adını ‘Meftun’ koydum. Aldım, eve getirdim. Onu besledim. Kedi ölene kadar da baktım. Zaten ortaokula giderken bütün harçlığımı kedilere ciğer alarak harcamıştım. Mahalleli adımı ‘ciğerci’ koydu.” dedi.

‘Almanya’da kış aylarında helikopterlerle hayvanların olduğu yerlere mama atıldığını gördüm.’

Ticaret lisesini bitirdikten sonra Vakıflar Bankasında çalışmaya başladığını, ardından Dışişleri Bakanlığına girdiğini anlatan İplikçi, 28 yıl boyunca Frankfurt Başkonsolosluğu’nda mali katip olarak görev yaptığını dile getirdi. İplikçi, Almanya’da kaldığı süre içerisinde batılıların sokak hayvanlarına karşı tavrını gözlemleme fırsatı bulduğunu vurgulayarak, “Alman toplumunun hayvanlara karşı ne kadar duyarlı olduğunu gördüm. Hiçbir şekilde bizde hayvanlara yapılan dışlama Avrupa’da yapılmıyor. Kış aylarında helikopterlerle hayvanların olduğu yerlere mama atıldığını gördüm. Duyarlılığım orada daha da fazlalaştı.” diye konuştu.

Azime teyze 2000 yılında Türkiye’ye döndükten sonra sokak hayvanlarına yapılan işkenceleri gördükten sonra hayatını onlara adamış.

Türkiye’ye dönüş yaptıktan sonra gençliğinin geçtiği Ayrancı semtine yerleştiğini aktaran Azime İplikçi, şunları kaydetti:

“Ülkemizde sokaktaki hayvanların aç bir şekilde, çok büyük tepki alarak yaşadıklarını gördüm. İnsanların çok kötü davranışlarına maruz kaldıkları için bu hizmete başladım. Severek yapıyorum. Hiç kimseden yardım almıyorum. Kendi gelirimi onlara harcıyorum. Allah’ın yarattığı her canlının iyi yaşaması dileğiyle bu hizmeti yapıyorum. Her gün muntazam olarak 14 paket ciğer alıyorum. Kuru mama alarak dağıtıyorum. Bazı hasta kediler salamı seviyor, o yüzden salam da alıyorum. Mutlu oluyorum. Kar kış demeden bu işi yapıyorum. Mahallede 30-40 kedi var onları beslemek için 3 saat yürüyorum. İnsanlar zayıflamak ve hobi için yürüyüş yapıyor. Ben ise hem hayvanlara bakıyorum, kedileri doyuruyorum, onları mutlu ediyorum, hem de sporumu yapmış oluyorum. Mantığım bu.”

Azime teyzeyi daha yakından tanımak ve dinlemek isteyenler için 👇





Pinterest'de Paylaş