Yok Artık! Kedilerini Bavula Koyup Uçağa Binmeye Çalıştılar

Yok Artık! Kedilerini Bavula Koyup Uçağa Binmeye Çalıştılar

Gün geçmiyor ki hayvanlarla ilgili garip bir olay yaşanmasın!

Tatilden dönen çifte ait valizin içerisinde bir yavru kedi, kıyafetler içerisinde ‘yiyecek, su ve hava olmaksızın’ kapatılmış olarak bulundu.

Florida, Erie Uluslararası Havaalanı’nda, tatilden dönen Floridalı çift, yılbaşı günü Erie Uluslararası Havalimanı’ndaki bagajlarını kontrole bıraktıktan sonra eve kedileri olmadan döndü.

Havaalanı Polisinin verdiği bilgiye göre, 6 aylık dişi bir yavru kedi olan ‘Slim’, sahiplerinin Erie’den Florida’nın Tampa kentine uçmak için hazırladıkları, kıyafet ve diğer eşyalarla dolu bir bagajın içinde fark edildi.

Havaalanının kamu güvenliği ve tesis yöneticisi olan Ian Bogle, havaalanının bagaj denetim sisteminin bagaj üzerinde ek inceleme gerektiği konusunda güvenliği uyarması üzerine çantayı açan güvenlik görevlilerinin yavru kedi Slim ile karşılaştıklarını bildirdi.

Havaalanı polisi, Olivia Sari (21) ve Nicholas M. Larrison (21) hakkında özetle uygunsuz şekilde taşıyarak hayvana zulmetmek ve kediyi “yiyecek, su ya da hava olmaksızın” bavulun içine bırakmaktan ötürü suç duyurusunda bulundu.

Dava dilekçesi Millcreek İlçesi Bölge Yargıcı Laurie Mikielski’e 9 Ocak Salı günü iletildi. Mahkeme dokümanlar doğrultusunda genç çiftin de ifadesine başvurmak istedi ancak ifadeleri alınmak istenen genç çifte ulaşılamadı.

Havaalanının yöneticisi Ian Bogle, yavru kedi Slim’in Kuzeybatı Pennsylvania’daki Humane Society’ye teslim edildiğini bildirirken, “Yirmi sekiz yıldır buradayım. Pek çok benzersiz olay gördüm. Pek çok istisnai şeyle uğraştım ama böyle şey görmedim” diyerek şaşkınlığını ifade etti.

Bogle, her havayolunun uçuşlarda evcil hayvan taşımak için belli prosedürleri olduğunu ancak bu prosedürler arasında evcil bir hayvanı valiz içerisinde bagaj kontrolüne koymak olmadığını söyledi ve ekledi:

“Aslında zor da değil; ayrıca havayolları evcil hayvan sahiplerini ağırlamaktan son derece mutlu oluyor.”

Kaynaklar: 1, 2,





Pinterest'de Paylaş