Tekir Kediler ve Tekir Kedi Sahiplerinin Anlayabileceği 9 Şey

Tekir Kediler ve Tekir Kedi Sahiplerinin Anlayabileceği 9 Şey

Tekir kediler, tüyleri siyah çubuklarla ve beneklerle süslü, kül renginde veya boz olan melez ırklı bir kedidir.

Tekir kediler, oynamayı severler, çocuklarla iyi geçinirler, tekir kedi sizinle keyifli vakit geçirir. Tekir kedilerin bakımı kolaydır.

Bunu da sadece sahipleri bilir.

Peki ya diğer paticiklerden farkları nelerdir?

Tekir kediler, diğer kediler gibi günde 20 saat miskin miskin uyumazlar, hiperaktiflerdir. Günün çoğunu evde serseri mayın gibi koşturarak geçirirler.

Hem oyuncu hem de meraklı yapıları onların bir köşede oturup olayları izlemelerine müsaade etmez. Onlar mutlaka olayın içinde yer almalıdırlar. Ev işleri, spor ve yemek yaparken bile, o hep size eşlik edecek bir arkadaştır, hatta siz istemeseniz bile.

tekir-kedi-patiliyo-kediler-hayvanlar-hayvan
Tekir kediler

Tekir kediler, cesur ve özgürlüklerine düşkün olduklarından dolayı cam kapı açık kaldığında anında tüymeye yeltenirler.

Bazı tekirler için ise kapıların ve camların açık olması bile gerekmez, kapıları açmayı ve bir yolunu bulup evden kaçmayı bir sanat haline getirmek, onlar için hiç de zor değildir. Eğer tekir kedinizin mutlu olmasını istiyorsanız ona bazı özgürlükler tanımanız doğru bir yaklaşım olacaktır. Mümkünse açık havada zaman geçirebileceği bir zemin hazırlanmalı ya da balkonunuzu ince tel ile kapatarak ona özel bir alan yaratabilirsiniz. Bu tekir kedinizin daha mutlu olmasını sağlayacaktır.

tekir-kedi-kacmis-patiliyo-kediler-hayvanlar-alemi

Onlar için imkânsız diye bir şey yoktur, her yüksek zirve onlar için yeni bir hedeftir.

Yüksek yerlerde, tüm kediler gibi tekir kediler de kendilerini daha güvende hissederler. Onlara yüksek yerlerde hazırlayacağınız birkaç alan sayesinde, kendilerini daha rahat hissedeceklerdir. Fakat bu sayede diğer yerlerden uzak duracaklarını düşünüyorsanız, bu konuda çok yanıldığınızı söyleyebiliriz.

tekir-kedi-ev-kediler-patiliyo-hayvanlar-alemi

Onlara oyuncak almanıza gerek yoktur, hareket edebilen her şey onlar için oyuncaktır; özellikle de parmaklarınız

Kendi kendini eğlendirmeyi iyi bilen bu kedilerin yaratıcılıklarına inanamayabilirsiniz. Bazen bir zeytin, bazen bir toka ve mutlaka tuvalet kâğıtları onlar için zevkli oyuncaklar olacaktır. Hiç bir şey bulamıyorsa kendi kuyruğu ne güne duruyor, kuyruğuyla bile oynarken ne kadar keyif aldığını görebilirsiniz. Tekir kediler her ortamda mutlu olmayı ve mutlu etmeyi bilen kedilerdir.

tekir-kedi-oyuncu

Tekir kediler fazlasıyla zekidirler ve her şeyi çok çabuk öğrenirler.

Özelliklede bizim zayıf yönlerimizi. İstedikleri her şeyi nasıl yaptıracaklarını bulmaları çok fazla zaman almaz. Biz farkında olmadan onların her istediğini yapar bir konumda olabilir ve bu durumu aslında onların yönlendirdiğini anlamayız bile, özelliklede bize mırıldanıp sevdiğini söylerken.

tekir-kedi-zekidir
Tekir kediler

Tekir kediler, haylazlar çok kurnaz oldukları için çekmeceleri ve kapıları açmakta ustadırlar.

Özelliklede onların ulaşmasını istemediğiniz yerlere girmenin yolunu, mutlaka bulurlar. Yaşadıkları yerdeki her şeyin yerini bilmek ve kontrol etmek onların işidir. Bazen sizi kızdırmamak için bunu yapmıyor olmalarına kanmak hata olur, siz farkında değilken ilk işleri yine bu olacaktır.

tekir-kedi-kurnaz
Tekir kediler

Evde tekir besliyorsanız siz ev sahibi değil, misafir olursunuz

Evin hâkimiyeti size fark ettirilmeden, ele geçirilmiştir ve ne tuhaf ki hemen hepimiz buna gönüllü oluruz. Çünkü o sevimli ve sevgi dolu halleri ile onlara hayır demek çok zordur. Ama iyi bir ev sahibi olduklarını da inkâr etmemek lazım, onları rahatsız etmediğiniz sürece dilediğiniz her şeyi yapabilirsiniz.

tekir-kedi-eve-hükmeder
Tekir kediler

Tekir kedi, melez olduklarından ve genelde sokağın bağrından geldikleri için daha atik, daha sağlıklı ve dayanıklı olurlar

Genel bakımları ve sağlık kontrolleri dışında yapılması gereken çok fazla şey yoktur.

tekir-kedi-melez-mi
Tekir kedi

Tekir kediler, kedilerin serserisi olsalar da, yufka yüreklerinin miyavlamasını dinler; sizi sevmeden duramazlar.

Hasta olduğunuzda bile yanınızda olan bu canlar, karşılıksız sevginin şeklenmiş halidir sanki.

tekir-kedi-sarilma

Sokaklarda sahiplenmeyi bekleyen binlerce yufka yürekli tekir kedi sizi bekliyor. Bunu asla unutmayalım. Kedi kedidir. Tekir kedi, tekirdir. <3





Pinterest'de Paylaş