Köpeklerinizin Banyosunu Keyifli Hale Getirecek 7 Madde

Köpeklerinizin Banyosunu Keyifli Hale Getirecek 7 Madde

Köpeklerimizi banyo yaptırırken onların korku ve tedirginliklerini yok etmek için ilk olarak sabırlı olmanız ve onlarla iletişim kurmaya özen göstermeniz gerekmektedir. 

Dostunuzun banyo yaparken daha çok keyif almasını istiyorsanız sıralayacağımız 7 maddeye mutlaka göz atmalısınız.




1. İlk olarak onunla oyunlar oynayabilirsiniz, sonrasında kucağınıza alabiliyorsanız kucağınıza alabilir, ya da sizinle beraber küvete gelmesini sağlayabilirsiniz. 




2. Küvete beraber girin ve mutlaka kapıyı kapatın. Köpekler kaçacak bir fırsat buldukları takdirde bunu değerlendirirler, bu yüzden çok dikkat etmelisiniz. 




3. Suyu asla hızlı açmayın. Yavaş yavaş su tutun ve sıcak-soğuk ayarını kontrol edin. 




4. Banyoda korkusunu yenmek için şarkı söyleyebilir ya da onunla konuşabilirsiniz, çünkü köpekler sesleri dinlerler ve uyum sağlarlar.




5. Yıkama esnasında kokulu şampuanlar kullanarak, kendi kokularının dışında aromalı bir kokuyla yıkamaya devam edebilirsiniz. 




6. Kurulama esnasına geldikten sonra sakın kurutma makinesi kullanmayın, çünkü bu onları korkutabilir ve hırçınlaştırabilir. Bazı köpekler ise bunu eğlenceli olarak görebilir.

Köpeğinizi havlu ile dairesel hareketlerle kurulayabilirsiniz. Dışarıda sıcak bir hava varsa buda kurulanması için güzel bir yöntem olacaktır. 




7. Son olarak kurulamadan sonra tüylerini taramayı unutmayın. Tüylerini tararken adeta masaj yapmış gibi olacaksınız. Bu da köpek dostunuzu fazlasıyla mutlu edecek :)








Pinterest'de Paylaş