Alaskan Malamute Cinsi Köpekler Hakkında 13 Şey

Alaskan Malamute Cinsi Köpekler Hakkında 13 Şey

Ataları kuzey kutbundan olan Alaskan Malamute cinsi köpekler, bu ismi 3000 yıl kadar önce Alaska’da yaşamış olan Mahlemuit kabilesinden almıştır. Bu kabile bu köpekleri beslemiş, yetiştirmiş ve taşımacılık işinde kullanmıştır. O zaman da çok değer verilen bu köpekler kabilenin kızaklarını ve yüklerini çekmiştir. Genlerinden gelen bu özelliklerini bugün de devam ettiren Alaskan Malamute cinsi köpekler bu yüzden evlerde beslemeye uygun değildir.

Geçmişte hep kızak köpeği olarak kullanılan bu köpekler bugün keşif gezilerinde tercih ediliyor. Yön bulma ve koku alma duyguları güçlüdür. Aşağıda Alaskan Malamute cinsi köpeklerin bakımları ve özellikleri hakkında bilinmesi gereken 13 şey sıralanmıştır:

1.Son derece hareketli olan bu köpekler açık alanı severler ve sadece bahçesi olan evlerde bakılması daha uygundur.

Alaskan Malamute

2.Bu köpeklerin kazma içgüdüleri çok güçlüdür. Bahçeden kaçmasına engel olmak için çevresideki çitler toprağa iyice gömülmüş olmalıdır. Çitlerin dibini eşeleyerek çok kolay kaçabilirler.

Alaskan Malamute

3.Ancak kaçsalar da fazla uzaklaşmalar. Kendi bölgelerinin etrafında dolaşmayı severler. Kendilerine ait olduğunu düşündüğü bölgeden uzaklaşmazlar.

Alaskan Malamute

4.Soğuk iklim hayvanı olduğu için kürkleri oldukça dayanıklıdır. Ancak sıcak havalarda sıkıntı yaşarlar ve serin bir köşe ararlar. Bahçede gölge bir köşe mutlaka olmalı, ayrıca serinlemesi için bol soğuk su bulundurulmalıdır.

Alaskan Malamute

5.Alaskan Malamute cinsi köpekler çok akıllı köpeklerdir. Ayrıca sahiplerine karşı sadık ve duygusaldır. Yeterli ilgiyi görmezlerse bunalıma girebilirler.

 Alaskan Malamute

6.Bu köpekler sahipleri ile çok iyi iletişim kurar. Ayrıca çocuklarla da iyi anlaşırlar. Ancak arkadaş canlısı oldukları için, koruma amaçlı kullanmaya uygun değiller.

Alaskan Malamute

7.Ortalama 10-12 yıl arası yaşarlar. Erkekleri en fazla 39 kg, dişileri 35 kg olabilir. Boyları ise erkekler en fazla 66 cm, dişiler 60 cm olabilir.

Alaskan Malamute

8.Sıkı bir eğitim uygulanırsa kolay öğrenirler.

Alaskan Malamute

9.Çok temiz, tüyleri kokmayan ve çok fazla havlamayan bir köpektir.

Alaskan Malamute

10.Tüyleri kısa ve oldukça kabadır. Tüylerinin rengi genelde dalgalı siyah, açık gri veya beyaz gölgeli olabilir. Yüzlerindeki tüyler siyahlı beyazlıdır.

Alaskan Malamute

11.Kürkleri oldukça sık ve kabadır. Kirli tüylerini sürekli döker. Bir yıl içinde iki defa tüy değiştiriler. Bu nedenle haftada en az iki kere taranmalı ve fırçalanmalıdır.

Alaskan Malamute

12.Alaskan Malamute cinsi köpekler yıkanmayı sevmezler. Çok kirlendiği zaman kuru şampuan ile yıkamalıdır.

Alaskan Malamute

13.Açık havada koşmayı ve yürümeyi severler. Bu nedenle sık aralıklarla egzersiz yaptırılmalıdır. Ancak başka köpekler ve hayvanlarla karşılaştıkları zaman hırçın olabilirler. Bu nedenle gezdirirken tasma kullanmalıdır.

Alaskan Malamute

Diğer köpek ırkları hakkında merak ettiklerinizi bu kategorimizde bulabilirsiniz: Köpek Irkları





Pinterest'de Paylaş