Alman Av Terrieri Köpekler Hakkında 12 Şey

Alman Av Terrieri Köpekler Hakkında 12 Şey

Terrier ırkı, dünyanın en kalabalık köpek ailesidir. Dünyanın her yerinde bu ırkın farklı görüntüde, farklı fiziksel özelliklerde ve farklı karakterlerde türleri vardır. Alman Av Terrieri cinsi köpekler de bunlardan biridir.

Bu köpeklerin geçmişi 100 yıl öncesine uzanır. 1900’lü yılların başlarında iki meraklı Alman köpek yetiştiricisi, çok büyük olmayan ancak yetenekli, korkusuz ve çevik bir av köpeği arayışına girerler. Bu çalışmalarında iki İngiliz köpek ırkı olan İngiliz Terrier ile Fox Terrier cinsi köpekleri çiftleştirirler. Ortaya Alman Av Terrieri Cinsi Köpekler çıkar. Bu köpekler bugün iki ayrı türe sahiptir: tel tüylü ve yumuşak tüylü.

Bu köpekler başta avcılık için kullanılsa da daha sonra koruma ve savunma köpeği olarak kullanılmıştır. Aşağıda Alman Av Terrieri cinsi köpeklerin bakımları ve özellikleri hakkında bilinmesi gereken 12 şey sıralanmıştır:

Bu köpekler sahiplerine karşı son derece uysal ve itaatkar davranırlar. Ancak yabancılara karşı tahammülleri yoktur. Boylarından beklenmeyen bir cesarete sahiptir.

Kafaları yuvarlakçadır, gözleri ve kulakları küçüktür. Yüzünde anlamlı bir ifade taşır.

Apartman yaşamı Alman Av Terrieri cinsi köpekler için hiç uygun değildir. Enerjileri çok fazla olduğu için daha ziyade geniş bahçeli bir yerde bakılmaları gerekir.

Bugün de av köpeği olarak tercih edilen bu köpekler eğitilmeye çok yatkındır. Avını inine kadar izleyebilir, suda bulabilir ve sahibine geri getirebilir. Yaban domuzu gibi tehlikeli birçok vahşi hayvana saldırmaktan çekinmez.

Ancak saldırgan ve cesur bir yapıda oldukları için bugün daha çok koruma amaçlı kullanılır.

Sahiplendikleri evi ve insanları korumak için kendi yaşamlarını tehlikeye atabilirler. Evleri ve arabaları koruma konusunda çok başarılıdır. Sahibinden başka hiçkimseye hoşgörüsü yoktur.

Sosyalleştirildiği zaman insanları bir dost olarak görürler. Çocuklarla güzel iletişim kurarlar ve iyi oyuncudurlar.

Düz ve kısa tüyleri vardır. Tüylerinin rengi genelde gri, sarımsı kahverengi veya dalgalı siyahtır.

Ortalama 10-14 yıl arası yaşarlar. Erkekleri en fazla 10 kg, dişileri 8 kg olabilir. Boyları ise erkekler en fazla 45 cm, dişiler 40 cm olabilir.

Bu köpeklerin başlıca ölüm nedeni, hareketsiz kalarak yağlanması ve bu yüzden kalp ve damar hastalıklarına yakalanmasıdır.

Bu köpeklerin enerjileri çok yüksektir ve kolay yorulmazlar. Bu nedenle hergün yürüyüşe çıkarılması gerekir.

Tüylerinin bakımı çok kolaydır. Düz ve kısa olduğu için taranmaya ihtiyacı yoktur. Sadece hafta da bir defa fırçalanması yeterlidir.

Bu cins köpekleri çok gerekmedikçe yıkamamalıdır.

Diğer köpek ırkları hakkında bilgi sahibi olmak için kategorimizi ziyaret ediniz: Köpek Irkları





Pinterest'de Paylaş