Bahçede Köpek Beslemenin 13 Püf Noktası
Köpek besleyebilmek için bir bahçesi olan ve bu nedenle bahçede nasıl köpek bakabileceği ile alakalı en önemli bilgileri öğrenmeyi arzu edenlere bahçede köpek beslemenin 13 püf noktasından söz edilebilir.
Bu sayede köpek severler, bahçede hangi köpek türleri beslenir, bahçede köpek beslerken neler yapmak gerekir, bahçedeki köpeğe ne alınabilir, bahçedeki köpek nasıl beslenebilir ve nasıl barındırılabilir gibi pek çok soruya aynı anda cevap bulabilir.
Bahçede Köpek Beslemenin 13 Püf Noktası
Doğru Köpek Seçimi
Bahçede köpek beslemenin 13 püf noktasını merak edenlere ilk olarak hangi ırkları seçmeleri gerektiğinden bahsedilebilir.
Bahçede beslemeye en uygun ırklar arasında Alman Çoban Köpeği, Rottweiler, Doberman, Kangal ve Sibirya Kurdu gibi büyük köpek cinslerinin bulunduğu söylenebilir.
Doğru Yer Seçimi
Bahçede köpek beslemek isteyen kişilere köpeklerini barındıracakları yeri seçmeden önce titiz davranmaları gerektiğinden söz edilebilir. Buna göre köpekler de insanlar gibi farklı hava koşullarından kolaylıkla etkilenerek çeşitli hastalıklara kapılabildikleri için yaz ayları gibi sıcak aylarda köpeklerin tüm gün boyunca güneşin altında kavrulmayacakları yerlerde yaşamaları sağlanmalıdır.
Soğuk kış aylarında ise dondurucu rüzgara ve kara karşı önlem alarak köpeklerin yaşayacakları yerin seçilmesi gereklidir.
Hareket Alanı Sağlama
Bahçede köpek beslemenin püf noktalarından birisi de hayvana hareket edebileceği bir alan yaratmaktır.
Bunun için belirli bir mesafeye kadar iple bağlama ya da hayvanın yattığı yerin etrafını telle çevirerek hareket alanı oluşturma gibi farklı tercihler yapılabilir.
Duruma Göre Tasma Kullanma
Bahçede yaşayacak olan köpeklerde tasma kullanımına özen gösterilmelidir. Özellikle çevredeki farklı köpeklerin tehlikesi altında bulunan köpeklerde dikenli tasma gibi boyun bölgesini koruyucu tasmalar seçilmelidir.
Köpeğin Temizliğine Dikkat Etme
Bahçede köpek beslerken hayvanı düzenli olarak yıkamak ve tüylerini fırçalamak gereklidir.
Zira açık alanda yaşayan köpekler, evlerde beslenen köpeklere göre daha hızlı kirlenmekte ve bu da sağlıkları için tehdit oluşturabilmektedir.
Köpeğin Yaşadığı Alanın Temizliğine Özen Gösterme
Köpeklerin temizliği kadar yaşadıkları alanın temizliğine de dikkat edilmelidir. Bu nedenle haftada 1-2 kere yaşadıkları alan detaylıca temizlenmelidir.
Tüy Bakımının Önemi
Dışarıdan gelebilecek parazitlere karşı köpekleri düzenli olarak temizlemek gereklidir. Bu da bahçede köpek beslemein püf noktalarından başka bir tanesidir.
Komşular ile Görüşme
Kalabalık muhitlerde bahçede köpek beslemek isteyenlerin köpeklerin havlama olayına karşı çevrede yer alan komşuları ile önceden konuşmaları tavsiye edilir.
Bu sayede gelecekte doğabilecek tartışmaların önüne geçilmesi sağlanabilir.
Köpeğe Kulübe Yapımı
Bahçede beslenecek köpekler için kulübe olmazsa olmazlardan birisidir. Bu nedenle her mevsim koşullarına uygun kulübe inşa ederek köpeğin mutlu ve huzurlu bir şekilde yaşaması mümkün kılınabilir.
Doğru Mama Seçimi
Bahçede yaşayacak köpekler evde yaşayan köpeklere göre daha çok hareket ettikleri için enerji değeri daha yüksek mamalara ihtiyaç duyacaklardır. Bu nedenle protein bakımından zengin mamaların bahçede yaşayan köpekler için ideal olabileceği söylenebilir.
Su Kabının Temizliği
Su kapları kolaylıkla bakteri yuvası haline gelebildikleri için düzenli olarak temizlenmeleri bahçede köpek beslemenin püf noktalarından başka bir tanesidir.
Oyuncak Çeşitliliği
Bahçede köpek beslerken köpeğin hoşça vakit geçirebilmesi için rahatlıkla kemirebileceği oyuncakların alınması tavsiye edilir. Büyük boy köpekler için alınacak oyuncakların da büyük boy tercih edilmesi ise hayvanların bu oyuncakları yutmalarını engellemesi nedeniyle oldukça önemlidir.
Düzenli İlaçlama
Bahçede köpek beslemenin püf noktaları arasında son sırada köpeklerin yattıkları alanların düzenli ilaçlanmasından söz edilebilir. Bu sayede bahçede yaşayan köpekler enfeksiyon kapabilecekleri her türlü iç ve dış parazite karşı çok daha korunaklı olabilir.
0 Yorum