Eğer Biraz Tembelseniz Size Çok İyi Uyum Sağlayabilecek 9 Köpek Cinsi

Eğer Biraz Tembelseniz Size Çok İyi Uyum Sağlayabilecek 9 Köpek Cinsi

Köpeklerimizin sevgi kadar egzersize de ihtiyacı var. Elbette egzersiz ihtiyaçları her cinste farklılık gösteriyor, bazı köpekler en az birkaç saat gezdirmeye ihtiyaç duysa da bazıları nispeten daha az aktiviteye ihtiyaç duyuyor.

“Fazla aktiviteye ihtiyaç duymasın, benimle takılsın işte,” diye düşünüyorsanız, sizler için hazırladığımız listedeki köpeklerden birini sahiplenmeyi tercih etmenizi tavsiye ederiz.

1. Havanese

havanese-tembel-kopek-cinsi-kopekler-sahiplenme-patiliyo-1
Genelde ağırlıkları 7-8 kiloyu geçmeyen Havanese köpekleri harika oda arkadaşları olabilir. Küçük oldukları kadar akıllı da olan bu köpekler, gün boyu sahiplerinin kucağında yatmaktan sıkılmazlar.

2. Pug

tembel kopek cinsi
Kırışık suratlarıyla pugları sevmeyenimiz yoktur herhalde! Tahmin edebileceğiniz gibi puglar da çok fazla egzersiz gerektirmeyen, evde kendi halinde takılmayı seven köpek cinslerinden biri.

3. Çov-Çov

tembel-kopek-cinsi-kopekler-sahiplenme-patiliyo-cov-cov
Halk arasında Çin Aslanı olarak da adlandırılan Çov-Çovlar sadık, sakin ve bağımsız olmalarıyla ünlüler. Apartman hayatına kolaylıkla alışabilirler ve sahipleri onları ara sıra tek başına bıraktıklarında daha da mutlu olurlar.

4. Bloodhound

tembel kopek cinsi bloodhound
Eh, bloodhoundlar apartman hayatı için fazla büyük görünebilir. Fakat bu dev bebekler de fazla egzersiz yapmak istemeyen insanlarla tembellik içinde yaşamaya hayır demezler.

5. Greyhound

tembel-kopek-cinsi-kopekler-sahiplenme-patiliyo-greyhound
Saatte 60 kilometre hızla koşabilen greyhoundlar “dünyanın en hızlı miskinleri” olarak da adlandırılabilirler. Duygusal ve çekingen olan greyhoundlar tanımadıkları insanların yanında daha da içlerine kapanabilirler.

6. İngiliz Bulldogu

tembel-kopek-cinsi-kopekler-sahiplenme-patiliyo-ingiliz-bulldogu
Evcil ve sakin olan İngiliz bulldogları şirin, sevgi dolu ve bir o kadar da tembeller. En sevdikleri egzersiz sahiplerinin kucağında yatmak!

7. Base

tembel-kopek-cinsi-kopekler-sahiplenme-patiliyo-base
Kısacık bacakları ve uzun kulaklarıyla şirinliklerine dayanamayacağınız tatlış mı tatlı tembel köpek cinsi base/basset houndlar da yatıp dinlenmeyi en çok seven köpek cinsleri arasında, ayrıca çocuklarla ve diğer hayvanlarla da çok iyi anlaşırlar!

8. Fransız Bulldogu

tembel-kopek-cinsi-kopekler-sahiplenme-patiliyo-fransiz-bulldogu
İngiliz bulldogları gibi, Fransız bulldogları da egzersiz yapmayı sevmeyen köpeklerden. Onlar için ideal bir gün yatağa yatıp horlamak ve en sevdikleri insanın yanında olmayı içeriyor.

9. Cavalier King Charles Spaniel

kopek sahiplen
Siz cinsinin ismini okuyasıya kadar egzersiz ihtiyaçlarını karşılamış olacak bu köpekler de apartman hayatına uygun, sakin köpeklerdir. Etrafta rahat bir gezi onları mutlu etmeye yetecek de artacaktır.

Meşgul bir insansanız ve köpeğinize uzun süre dışarıda egzersiz yaptıracak vaktiniz yoksa bu köpeklere birer şans vermenizi öneririz. 🙂





Pinterest'de Paylaş