Evde Kuş ve Kedi Bakmanın 11 Püf Noktası

Evde Kuş ve Kedi Bakmanın 11 Püf Noktası

Hayvan severliğin doruk noktasıdır kedi ve kuşu aynı evde beslemek.
Doğal yaşamda birisi tatlı bir av birisi ise av kadar tatlı avcıdır. Aslında uygun şartlar sağlandığında kuş ile kedi aynı anda oldukça başarılı ve güvenli şekilde beslenebilir.
Sahiplerinin unutmaması ve her an hayatın bir parçası olarak alacakları bazı tedbirler, evlerde güvenlik ile birlikte mutluluğu da sağlar.



İlk konu, kedinin avcı kuşun ise her zaman av olduğu gerçeğidir. Bu gerçek evcil dostlarımızın doğası kadar, içgüdüsel tepkilerinde de yer alır.
Kedilerin meraklı tavırları ve bebekliklerinden itibaren oyuncu oluşları, avcılık yeteneklerinin gelişmesini sağlar. Kuşlar ise kedileri gördüklerinde ciyaklamaya ve alarmlar vermeye başlar.
Adeta sorun yaşıyormuş gibi bağıran bir kuşunuz var ise bu sorun sadece kedinin kuşun ortamındaki varlığından dolayıdır.



Bebekliklerinden itibaren birbirleriyle oyunlar oynayarak büyüyen kuş ve kedi, sıkı bir dost gibi görünseler de ilerleyen zamanlarda iri cüssesiyle kedi, kuş için tehdit haline gelmeye başlar.
Kafesinde rahat ve huzur içerisinde görünen kuşunuz, tanıdık kedi komşusuyla uyum içerisinde bir tavır sergiliyor olabilir.
Siz evde yokken ikisinin bir arada olması hiçte doğru bir durum olmayacaktır, zira kedi cıvıldayan kuş ile daha samimi oyun oynama girişimlerinde bulunabilir.



Ev içerisinde güvenle salınan kuşlar için kedi, büyük bir tehdit olduğu gibi kuşunda oyun arkadaşı olarak sessiz ve sabırlı bir tavır sergileyebilir.
Ancak her kedinin kendi dünyasında neler yaşadığı kestirilemez ve karakteristik özellikleri anlık tepkimeler ile değişebilir.
Kedilerinizin oyunlar oynaması için alınan oyuncakların, beslemekten hoşlandığınız kuşları andıran renk ve boyutta olmaması özellikle önemlidir.
Hareketsiz bir oyuncak ile benzerlik gösteren canlı kuş, kediniz için çok daha cazip bir arkadaş olabilir.
Kedili bir eve sonradan gelen kuş komşu, kedide bazı psikolojik sorunlara sebebiyet verebilir.



Kediler bazen oldukça kıskanç hayvanlardır ve küstüklerinde tüy dökümü başta olmak üzere farklı sorunlarla karşılaşılabilir.
Benzer şekilde serbestçe havasını atan bir kuşun yaşadığı eve sonradan gelen kedi, kuş üzerinde ciddi stres ve hassasiyet oluşmasına yol açar.
Evlerde beslenen yaygın türlerde gözlemlenen sorunlar, uçmama, ötmeme, yem dökme ve yememe, aşırı çığlıklar ile geceleri ötme ve uykusuzluk sebebiyle kafeslerin dibinde uyuklama şeklindedir.
Bazı karakteristik durumlarda kedi ve kuşun birbirlerine adaptasyonu söz konusudur. Ancak bu süre alan bir konudur ve asla; nasıl olsa birbirlerine alıştılar, düşünceleri içerisine girilmemelidir.



Kuşlar için en önemli önlem ise kedi ile aynı ortamda yalnız bırakılmamak, kafeslerinin devrilmelere karşı korunuyor olması, tellerinin kedilerin kol ve ağızlarının sığamayacağı
darlıkta olması ve kuşun kafes içerisinde kendini savunacak kadar alanı olması, serbest uçuşlarda kedinin ortamdan çıkartılması gerekebilir.
Samimi dostluklar içerisinde olan kuş ve kediler ise dikkatli şekilde gözlemlenmeli, kediye asla güvenilmemelidir.
O evcil bir avcıdır. Oyun gibi masum bir yakınlaşma bile kuşun hayatına sebep olabilir..



Pinterest'de Paylaş


3 Yorum


  • Patiliyo
    Umut Web Kayıt

    deneme yorum

    11.05.2020 22:34:31 Reply
  • Patiliyo
    Tuğçe Metin

    bende kedi ve kus bakıyorum gerçi kuşumuz vardı kedimizi yeni sahiplendik

    6.12.2019 08:17:32 Reply
  • Patiliyo
    Engin Oralgül

    Harika

    23.09.2019 20:58:21 Reply