Görme Engelli Kedi Sahibi Olanlar İçin 7 Miyavsal Öneri

Görme Engelli Kedi Sahibi Olanlar İçin 7 Miyavsal Öneri

Görme engelli kediler, durumlarından dolayı çevreye adapte olmakta zorlanırlar. Çok fazla yük oluyormuş gibi ya da değişiklermiş gibi algılanabilirler. Bu gibi kediler yuva bulmakta zorlanırlar. Görme engelli ya da başka fiziksel engeli bulunan kediler, sığınaklarda ya da yollarda ölüme terkedilirler. Dünyada bir hareket başladı. Görme engelli kedileri kurtarma ve onlara ev bulma organizasyonu muhteşem işler yapıyor. Yaptıkları işler sonucunda bu kediciklerin, muhteşem ve altın kalpli varlıklar olduklarını yeniden görmemizi sağlıyorlar. Görme engelli kedilerin bakımı konusunda bazı özel durumların olduğu bir gerçek. Bu yazımızda görme engelli kedi sahibi olmak isteyenler için ve kedileri görme durumunu kaybedenler için 7 önerimiz olacak.

1- Görme engelli kedilerin başka duyularını, eve adapte olmaları için kullanın

gorme-engelli-kediler-icin-oneriler-patiliyo-1

Görme engeli olan kediler, başka duyularını kaybetmiş değillerdir. Dünyayı işitme, koklama, dokunma ve tad alma olarak algılamaya devam ederler. Kedinizin başka duyularını daha aktif kullanmasını sağlayarak, ev içinde kendine ait bir dünya kurmasına yardımcı olabilirsiniz.

2- Eşyalarınızın yerini değiştirebilirsiniz

gorme-engelli-kediler-icin-oneriler-patiliyo-2

Şöyle bir deyiş vardır; eğer görme engelli bir kediyle yaşıyorsanız, evinizdeki eşyaların yerini ikinci kez değiştirmek zorunda kalmazsınız. Bu doğru değildir. Görme engelli kedileri kurtarma organizasyonuna göre; kediler yeri değiştirilen eşyaları hissedebilirler ve buna adapte olabilirler. Başka kedilerden farklı olarak, alışmaları için daha fazla zaman isteyebilirler. Tuvalet kutuları, yemek ve su kapları gibi eşyaları sabit yerlerinde tutmanız yeterlidir.

3- Kedinizi başka bir yere götürdüğünüzde, oraya uyum sağlayabilir

gorme-engelli-kediler-icin-oneriler-patiliyo-3

Görme engelli kediler koku alma ve dokunma ile, yeni ortamlarına adapte olabilirler. Kedinizi başka bir odaya hareket ettirdiğinizde, tuvalet kutusu ve yemek kaplarını da o odaya götürün. Odadaki diğer materyalleri, koklayarak ve dokunarak ortama adapte olabilirler.

4- Ses çıkaran oyuncaklar kullanın

gorme-engelli-kediler-icin-oneriler-patiliyo-4
Görme engelli kediler de, en az diğer kediler kadar oynamak ve avlanmaktan hoşlanırlar. Onların koku algılarına ve duyma algılarına göre bir çok oyuncak mevcuttur. İnteraktif oyuncaklar onun algılarını tetikler. Onların avlanmaları ve oyun oynamaları, kulakları sayesinde olacaktır.

5- Kedinizin sizin geldiğinizi bilmesini sağlayın

gorme-engelli-kediler-icin-oneriler-patiliyo-5

Görme engelli kediler, diğer kedilere göre daha fazla korkarlar. Kedinizin sizin geldiğinizi algılamasını sağlayın. Ani hareketler ve kendinizi tanıtmadan onu hareket ettirmeyin. Küçük bir dokunuş ya da ona seslenmeniz, onu rahatlatacaktır.

6- Kediniz görme duyusunu kaybediyorsa, ona karşı sabırlı olun

gorme-engelli-kediler-icin-oneriler-patiliyo-6

Kediler zayıflığa onu saklayarak tepki verirler. Bu durumlarda daha sabırsız ve agresif olurlar. Bazı kediler ise daha yakın ve bağımlı olurlar. Kediniz görme yetisini kaybediyorsa, ona karşı sabırlı ve şefkatli olun. Onun yerinde olsanız nasıl hissedebileceğinizi düşünün. Kedinizle konuşun. Onun yanında olduğunuzu ona hissettirin.

7- Kedinizin dışarı çıkmasına izin vermeyin

gorme-engelli-kediler-icin-oneriler-patiliyo-7

Görme engelli kediler ev içindeki dünyalarını mükemmel algılarlar. Onu bir anda dış dünyanın karmaşasında bırakmanın ve kontrolsüz hareket etmenin, olumlu bir getirisi olmaz. Bulunduğunuz çevrede çitle ya da parmaklıklarla çevrili bir bahçe varsa, orada rahatça gezmesine izin verebilirsiniz. Eğer kediniz azimliyse; hayat kalitesini kendi çabaları ile yavaş yavaş daha yukarıya çıkarabilir.





Pinterest'de Paylaş