İşte Huzurlarınızda Beşiktaş’ta Köpeğine Sarılarak Uyuyan Hasan’ın Hikayesi

İşte Huzurlarınızda Beşiktaş’ta Köpeğine Sarılarak Uyuyan Hasan’ın Hikayesi

Beşiktaş’ta bir köpeğe sarılarak uyanan çocuğun fotoğrafını görmüşsünüzdür. Sosyal medya üzerinden yayılan bu fotoğraf üzerine harekete geçen AHBAP kurucusu Haluk Levent, o çocuğa sahip çıktı.

Geçtiğimiz günlerde İstanbul Beşiktaş’ta iskelede bulunan otobüs duraklarının yanında bir çocuğun köpekle sarılarak uyuduğu bu duygusal fotoğraf sosyal medyada çok paylaşıldı.

Bu durumu gören Haluk Levent, çocuğun Suriyeli olduğu ve sokakta yaşadığını açıkladı ve yetkilileri ona sahip çıkmaya çağırdı.

Sanatçı Haluk Levent, Beşiktaş’ta köpeğe sarılarak uyuyan çocuk için AHBAP’ın harekete geçtiğini söyledi. Konuyla ilgili bilgiyi Twitter üzerinden Haluk Levent verdi. Levent şu açıklamayı paylaştı:

“Çocuğa ‘İstanbul AHBAP’ ekibi bugün ulaştı. Suriye’den gelmiş, amcası terk etmiş, kimsesi yok. Elimizden ne geliyorsa yaptık ama yeterli değil. Bu çocuğumuz gibi yüzlercesi parklarda bahçelerde yaşıyor. Hükümetin acil bir şekilde olaya el atması gerekiyor en azından kış gelmeden. Burada şu anda hükümet eleştirisi v.s. yapmak yarar getirmiyor. Sadece bir an önce davranılmalı yoksa çok çocuğumuzu kaybedebiliriz.

AHBAP’ın gücünün olmamasından değil yüzbinlerce çocuğa ‘yeterli değiliz’ acil önlem alınmalı diyorum. Acilen mülteci planlaması yapılmalı ve yürürlüğe konmalı. Suriyeli çocuklar sokaklarda büyüyor ve bu yarınlarda sağlıksız durumlar yaratabilir”

Annesi ölmüş, Babası Suriye’de, Ağabeyleri ise Orduda Asker

Suriye’de yaşanan iç savaştan ötürü 3 sene önce amcasıyla birlikte Afrin’den Türkiye’ye gelen 14 yaşındaki Mahmut Hasan, şimdi sokaklarda yaşıyor. İhlas Haber Ajansı’na (İHA) konuşan Hasan, annesini 2 yaşındayken hastalığından ötürü kaybetmiş. Babası ise Suriye’de kalarak çalışmaya başlamış. Ancak yaşanan savaştan ötürü bir türlü Türkiye’ye gelememiş. Hasan’ın 2 ağabeyinin de Suriye Ordusu’nda asker olduğu öğrenildi.

Seviyorum Onu, Ailem Yok Tek Arkadaşım Zeytin

Adına “Zeytin” verdiği köpeğine sarılarak uyuyan Hasan, “Benim köpeğim, onu sokakta buldum. Beni çok seviyor ben de onu çok seviyorum. 7-8 aydır beraber yaşıyoruz. Seviyorum onu, ailem yok sadece amcam var. Tek arkadaşım Zeytin isimli köpeğim, onunla yaşamaya devam edeceğim. Otobüs duraklarının orada ya da çarşının içerisinde uyuyoruz” dedi.

Ona Sarılınca O Benim Köpeğim Gibi Arkadaşım Gibi Zannediyorum

Suriyeliyim, Afrin’den 3 sene önce amcamla geldim” diyen Hasan, “Annem hastalıktan dolayı ben 2 yaşındayken öldü. Babam Suriye’de çalışıyor, buraya gelmeyi düşünüyor ama gelemiyor. 3 tane ağabeyim var en ufak benim. Ağabeylerimin ikisi orduda asker, en büyük ağabeyim de evlendi ve Bursa’da yaşıyor. Asker ağabeylerim sağlar. Beni videoya çekenleri görmedim ben o esnada uyuyordum. Sarılıp uyuyoruz, ona sarılınca o benim köpeğim gibi arkadaşım gibi zannediyorum” diye konuştu.

Hasan’ın hikayesini dinlemek için videoyu izleyebilirsiniz:

Kaynak: AA





Pinterest'de Paylaş