Kedi ve Köpek Tüyleri Nasıl Temizlenir?

Kedi ve Köpek Tüyleri Nasıl Temizlenir?

Kedi ve köpek tüyleri nasıl temizlenir? Evimizin tüylü sakinleri her daim sevimlilikleri ile kalplerimizi fethediyor, yaramazlık da yapsalar onlara kızgın olamıyoruz. Bir sevimli bakışlarına içimiz eriyor, onlara sarılasımız geliyor. Fakat onlara her sarıldığımızda giysilerimizi kaplayan, kanepede battaniye altında geçen bir televizyon seansının ardından döşemeyi kaplayan ve önü alınmazsa evin her yerini istila eden o tüyleri yok mu… Elbette onları çok sevdiğimiz için çoğumuz bu tüy işini fazla mesele etmeyen insanlarız, zaten doğaları gereği bir kürke sahipler ve tüy döküp dökmemek ellerinde olan bir durum değil. Yine de yaşam alanımızı daha temiz tutmak adına; evdeki kedi ve köpek tüylerinden kurtulma konusunda birkaç tüyonun faydası olacağını düşünüyoruz.

 

Kedi ve köpeklerinizin tüylerini sıklıkla taramalısınız.

Dökülen tüylerden kurtulmanın en pratik yolu, marketlerde ve petshop’larda rahatlıkla bulabileceğiniz tüy toplama ruloları.

Döşeme, yatak gibi yüzeylerdeki tüyler için bir el süpürgesinden yardım alabilirsiniz. Süpürge ile yüzeye yapışan tüyleri almadan önce elinizle ya da bir fırça yardımıyla onları yapıştıkları yerden kaldırırsanız daha kolay temizlik yaparsınız. 

Tüy bakımı diyince akla traş ve yıkama da geliyor fakat… Her ne kadar köpekler için bu ikisi daha sık yapılan uygulamalar olsa da kediniz için kesinlikle önerilmiyor. Kedinizi zorunlu durumlar dışında asla traş ettirmeyin ve yıkamayın, bunlar onun psikolojisini sarsacak ve sağlığına yarardan çok zararı dokunacak şeyler olabilir. Kedilerin tüylerinin aşırı kirlenmesine sebep olacak bir şey bulaşması gibi durumlar dışında onları yıkamamaya çalışın; üşütmelerine sebep olabilirsiniz. Köpekler ise gerek duyulduğu zamanlarda yıkanır ve traş edilebilir.

Sevimli dostunuza her zaman vücuduna ihtiyacı olan tüm besin, vitamin ve mineralleri alabileceği bir mama yedirmelisiniz, bu konuda tavsiye için veterinerinize danışın ve onun önerilerine kulak verin. Bazen tüy sağlığı için formüle edilmiş mamalara ihtiyacınız olabilir, ya da bilmeden onu hatalı bir biçimde besliyor olabilirsiniz.





Pinterest'de Paylaş