Kedilere Tasma Takmanın Olası Zararları İle İlgili 13 Şey

Kedilere Tasma Takmanın Olası Zararları İle İlgili 13 Şey

Kedilere tasma takmak isteyen kedi sahipleri maalesef yanlış bir karar veriyor. İşte kedilere olası zararlarını sizler için derledik.

Kediler doğası gereği oyun oynamaya bayılan, oldukça hareketli hayvanlardır. Her ne kadar günün büyük kısmını uyuyarak geçirseler de diğer zamanlar hiç yerinde duramazlar.

Bu nedenle kedilere tasma takmak doğru değildir. Zaten kedilere tasma takmak düşüncesi genellikle daha şirin görünmelerini sağlamak amaçlı bir harekettir. Bir kedi ev içerisinde yaşıyorsa tasma takmanın başka bir nedeni olamaz.

Ayrıca kediler avcı hayvanlardır da. Onların ilgi alanı bu konuda sınırsızdır. Bu hareketlilik onların zaman zaman evden çok uzaklaşmalarına neden olur. Tasma sadece kaybolan kedilerin sahiplerini bulabilmelerini sağlayabilir.

Kedilerin Avlanma Özellikleri

Hareketli, ses çıkaran tüm küçük hayvanlar kediler için adeta birer av niteliğindedir. Kuşlar, fareler, çekirgeler, kelebekler, böcekler ve hatta yılanlar kedilerin avlayabildiği hayvanlardan bazılarıdır. Bunu sadece yiyecek bulma amacıyla yapmaz. Bu onun için bir oyundur aynı zamanda. Kedilere tasma takmak, onların bu hareket özgürlüğünü kısıtlamak demektir.

Kedime Tasma Takabilir miyim?

Tasma takmaya çalıştığınızda göreceksiniz ki kediniz oldukça huysuzlaşacak. Kedilerin sevmediği iki şey ıslatılmak ve tasmadır. Onların köprücük kemikleri yoktur ve bu özellikleri onların son derece esnek olmalarını sağlar. Kediler kafalarının geçtiği her yerden kolayca geçebilirler. Tabi bu esneklik aynı zamanda tasma olduğu zaman bir kazaya neden olabilmektedir.

Kediler doğal olarak boyunlarına takılan tasmaları çıkarma eğilimindedir. Bunu nasıl yaptıklarını anlayamazsınız bile. Kollarını tasmadan geçirip onu boynundan kafasına doğru iterler. Bu da son derece ciddi koltuk altı yaralanmalarına yol açabilir. Dolayısıyla Kedilere tasma takmak son derece zararlı sonuçlar doğurabilir.

Kedilere Tasma Takmanın Zararları

1.Çok hareketli olmaları nedeniyle tasma hareketlerini kısıtlayacaktır.

2.Kedi meraklıdır, bu nedenle olur olmadık yerlere çıkar, iner. Tasmanın bir yere takılma riski ve bu risk sonucunda boğulması ya da boynuna zarar vermesi olasıdır.

3.Tasmayı çıkarma çabaları esnasında çok hassas bölgeleri olan koltuk altlarında yüzülmelere neden olabilir.

4.Tasma boyunlarını yaralayıp zarar verebilir.

5.Tasma kedilerde alerjik sonuçlara yol açabilir.

6.Keskin ve sivri dişleri olduğundan, tasmayı çıkarma çabaları sırasında dişlerine ve ağzına takılabilir.

7.Çiftleşmek istediğinde dişi kedinin hışmına uğrayabilir. Tasma onun hareketlerini de engelleyecektir.

8.Gerek oyun gerekse kavga, erkek kediler bunu çok severler. Birbirlerine dalaştıklarında tasma takmış olan kedi dayak yiyebilir.

9.Tasmaya alışma dönemi kedilerin pisikolojisini bozabilir. Kediler son derece hassastır, unutmayalım.

10.Çeneleri çıkabilir.

11.Tüylerini daha çok dökebilir.

12.Kedilere tasma takmak onların mantar olma riskini arttırabilir.

13.Kirlenerek bakteri kapma ve hasta olma durumunu yaşatabilir.





Pinterest'de Paylaş