Kedilerin Yaş Mamadan Bile Daha Çok Sevdiği 10 Düşük Bütçeli Oyuncak

Kedilerin Yaş Mamadan Bile Daha Çok Sevdiği 10 Düşük Bütçeli Oyuncak

Hepimiz çok sevdiğimiz kedi dostlarımıza oynamaları ve eğlenmeleri için çeşitli oyuncaklar hediye ediyoruz ama genellikle pek ilgilerini çekemiyoruz. Karmaşık, anlaşılması güç bir iç dünyası olan dostlarımızın tercihleri genellikle biraz tuhaf oluyor. Biz de kedilerin bu tuhaf oyuncak ve eğlence tercihlerini (anlayabildiğimiz kadarıyla!) sizler için derlemeye çalıştık. İşte kediler ve eğlenceli buldukları bazı eşyalar.

1. Market poşetleri ya da kese kağıtları

kedilerin-sevdigi-oyuncaklar-patiliyo-1
Hışırdayan poşetler ya da kese kağıtlarının içine girmek ve oradan gelip geçen ev sakinlerinin ayaklarını patilemek kediler için çok eğlenceli. Eğer sıkılan bir kediniz varsa bir adet market poşeti ve ayaklarınız bu soruna kesin çözüm.

2. Karton kutular

kedilerin-sevdigi-oyuncaklar-patiliyo-2
Bir kediyi, karton bir kutudan daha fazla neyin mutlu edebileceği henüz bilinmiyor. Kolilerin içine zıplayan, oyuncaklarını kolinin içine taşıyıp onların üzerinde uyuyan kedi dostlarımıza çeşitli boylarda karton kutular hediye edebilirsiniz.

3. Bavullar

kedilerin-sevdigi-oyuncaklar-patiliyo-3
Eğer ortalıkta bir karton kutu yoksa, bir bavul da kedilerin işini görür. Özellikle de bu bavulun içinde ortalığa saçabilecekleri ya da üzerinde şekerleme yapabilecekleri şeyler varsa değmeyin keyiflerine!

4. Çantalar

kedilerin-sevdigi-oyuncaklar-patiliyo-4
Eğer hışırdayan market poşetleri ya da kese kağıtları yoksa, ortada bırakılmış bir çanta da kedinizi eğlendirebilir. Evet, hışırdasaydı daha iyi olurdu ama hiç yoktan iyidir.

5. Çamaşır sepetleri

kedilerin-sevdigi-oyuncaklar-patiliyo-5
Çamaşır sepetleri de kedi dostlarımızın eğlence ve dinlence anlayışının vazgeçilmez ögelerinden. İçi boş sepetlerde uyumak ve deliklerinden pati çıkarmanın keyfi paha biçilemez. Hele bir de içi katlanmış temiz çamaşırlarla dolu bir çamaşır sepeti varsa mutluluk işte o sepetin içinde demektir.

6. Pet şişeler

kedilerin-sevdigi-oyuncaklar-patiliyo-6
Pet şişeler genellikle köpeklerin favori oyuncakları arasında sayılır ama içinde biraz içecek kalmış şişeleri devirmek kediler için oldukça eğlencelidir. Boş şişelere minik taş ya da bilyeler atarsınız bu oyunu daha da eğlenceli hale getirebilirsiniz.

7. Eşyalardan tüneller

kedilerin-sevdigi-oyuncaklar-patiliyo-7
Herkes kedilerin kuytu ve karanlık köşeleri sevdiğini bilir. Bu köşeler hem oyun oynamak hem de biraz kestirmek için mükemmeldir. Koltuk minderlerinden, yastıklardan ya da battaniyelerden oluşan bu ev tipi tünelleri kediniz için hazırlayabilir, onu kolayca mutlu edebilirsiniz.

8. Tuvalet kağıdı ruloları

kedilerin-sevdigi-oyuncaklar-patiliyo-8
Tuvalet kağıdı rulosu, bir kedinin favori oyuncakları arasında ilk üçte sayılabilir. Kabul edelim, patilerle çekilip dağıtıldıktan sonra paramparça edilen bir rulonun keyfi tartışılamaz.

9. Kutu oyunları ve yapbozlar

kedilerin-sevdigi-oyuncaklar-patiliyo-9
Eğer evde bir kediyle beraber yaşıyorsanız ve arkadaşlarınızı davet edip topluca bir kutu oyunu oynamak istediyseniz (mesela Monopoly) işiniz iş demektir. Bir bakarsınız kediniz oyun kartonuna yatmış veya zarlardan biri kaybolmuş. Biraz kafa dağıtmak için büyük bir yapboza başlamak da çok iyi bir fikir sayılmaz çünkü aslında evdeki her şey onun 🙂 Ayrıca o yapboz parçalarını havaya atıp tutmadan kartona dizmek hiç de eğlenceli değil.

10. Kapaklar

kedilerin-sevdigi-oyuncaklar-patiliyo-10

Kediler ve kapaklar arasındaki bağ bir başka! Evin çeşitli köşelerine, dolap, yatak ve kanepe altlarına saklanan onlarca kapağın kıymeti çok büyük. Kalem ya da kapağa benzer küçük ve manasız başka parçalar da bu önemli koleksiyonun parçaları olabilir. “Neden ona aldığım renkli, güzel oyuncaklar değil de bu kapaklar?” demeyin çünkü anlayamazsınız 🙂





Pinterest'de Paylaş