Köpeğinize Asla Yedirmemeniz Gereken 8 Zararlı Yiyecek

Köpeğinize Asla Yedirmemeniz Gereken 8 Zararlı Yiyecek

Hayvanların vücut yapıları ve gıdaları enzimlerken vücutlarının verdiği tepkiler insanlarınkinden çok farklıdır. Bunu göz önünde bulundurarak yediğimiz her şeyi onlarla paylaşma eğiliminde olmamalı ve onların vücut yapılarının farkı olduğunun bilincine varmalıyız.

Köpeğimize zararsız zannederek verdiğimiz bazı gıdalar çok büyük sakıncalar ve ani tehlikeler oluşturabilen riskler içerirken, bazılarıda uzun süreli yedirilmesi sonucu vücutlarında ağır tahribatlara ve kalıcı hastalıklara yok açabilirler.

Peki nedir bu asla köpeğimize yedirmememiz gereken yiyecekler?

Tavuk Kemiği

Çok tehlikelidir. Yutulması durumunda köpeklerde sindirim sisteminde ciddi tahribatlara ve bağırsaklarda yırtılmalara neden olabilir.

Şeker

Teobromin miktarı fazla olduğu için köpeğinize verdiği zarar artıyor. Zehirlenmeye ve körlüğe yol açabilir.

Tuz

Yine şeker kadar zararlıdır.Köpeğinizin vücudunda aynı tepkimeleri gösterir.

Sakatat

Sosis, salam, sucuk: hepsi ortak olarak işlenmiş gıdalar oldukları ve içlerinde yine köpeklerimizin asla yememesi gereken sarımsak ve baharat içerikleri bulunması sebebi ile zamanla böbreklerde tahribata yol açabilir.

Domates

Alerjendir. Tüketilmesi durumunda köpeğinizin özelikle beyaz bir ırka sahipse alerji olması ve ileri aşamalarda egzamaya yakalanmasına sebebiyet verebilir.

Üzüm

Hem şekerli hem de alkolaid yapıdadır. Böbrek yetmezliğine neden olabilir. Vücuttan idrarla atılması gereken üre gibi maddelerin uzaklaştırılamamasına bağlı ölümcül bir duruma sebebiyet verebilir.

Cips

Aşırı miktarda tuz içerdiği için köpeğimizin böbrek ve ardından gözlerinin görmemesine kadar bir çok kötü hastalığa yakalanmasına sebebiyet verebilir.

Patates

Ağız kuruluğu yapabilir. Kusma ve ishale sebebiyet verebilir.





Pinterest'de Paylaş