Köpeğinizin Aslında Size Aşık Olduğunun 11 Sevgi Dolu Kanıtı

Köpeğinizin Aslında Size Aşık Olduğunun 11 Sevgi Dolu Kanıtı

İnsanın en yakın dostlarının köpekler olduğu yadsınamaz bir gerçek artık. Köpeklerin bizi karşılıksız seveceklerine eminiz fakat biz onların dillerini ne kadar iyi anlayabiliyoruz? Bazen onların sevgilerini göstermek için yaptığı hareketleri hiç fark etmeden günlük hayatımıza devam ediyoruz.

İşte bu hareketleri kaçırmamak için, köpeğinizin size aşık olduğunu gösteren hareketleri bir liste haline getirdik.

1. Seninle birlikte uyumaya bayılıyorsa

asik kopek ask sevgi sevmek
Köpeklerin ataları kurtlar vahşi hayatta sürüler halinde uyurlar. Bu onları sıcak tutar ve güvende hissetmelerini sağlar. Bu davranış köpekler için de geçerlidir, patili dostlarınız yanınızda uyuyorsa bu sizi ailesi olarak gördüğü ve yanınızda güvende hissettiğini gösterir.

2. Esnediğinde o da seninle birlikte esniyorsa

asik-kopek-ask-sevgi-kopekler-sevmek-patiliyo-2
Evet, yanlış duymadınız, esnemeleri de bir sevgi göstergesi! Dostlarınızın sizinle empati kurabildiğini ve size karşı bir bağı olduğunu ifade ediyor bu davranış. Araştırmacılar, esnemenin bulaşıcı olmasına rağmen köpeklerin yabancıların esnemelerinden çok sahiplerinin esnemelerine karşılık verdiklerini keşfetmiş.

3. Sana sürekli yaslanıp keyif yapıyorsa

asik-kopek-ask-sevgi-kopekler-sevmek-patiliyo-3
Köpekler için yaslanmak bir tür sevgi göstergesidir, bu davranışı aynı zamanda stresli olduklarında yapmaları sizi şaşırtmasın! Stresli olduklarında da, size güvendikleri ve sizin onları koruyacağını düşündükleri için size yaslanıyorlar.

4. Eve geldiğinde hemen yanına koşuyorsa

asik-kopek-ask-sevgi-kopekler-sevmek-patiliyo-4
İsterseniz bir günlüğüne, isterseniz bir saatliğine evden ayrılmış olun, köpeğiniz siz gelir gelmez yanınıza koşturur çünkü sizi çok özlemiştir.

5. Sen evden ayrılırken sakinse

asik-kopek-ask-sevgi-kopekler-sevmek-patiliyo-5
Bazı insanlar köpeklerinin bu hareketini ilgisizlik olarak görebilir, fakat durum aslında tam tersi. Sahibiyle arasında yeterli bir bağ oluşmamış köpeklerde sahiplerinin arkasından telaşlanma hareketi daha çok görülürken, sakin köpekler sahiplerinin geri geleceğine güvendikleri için sakindirler.

6. Gözlerine uzun süre boyunca bakıyorsa

asik-kopek-ask-sevgi-kopekler-sevmek-patiliyo-6
Sürekli köpeklerin insanlara gözlerini dikmesinin bir meydan okuma olduğu söylenir. Fakat sahibini seven köpekler, oyun aralarında veya dinlenirken sahiplerinin gözlerine onları çok sevdikleri için bakarlar. Hatta bazı uzmanlar bu davranışlarını “köpeklerin gözleriyle sarılması” olarak açıklıyor.

7. Sana en sevdiği oyuncakları getiriyorsa

asik kopek
Tüylü dostlarımızın sevdikleri oyuncakları getirmeleri bir oyun daveti olabilir, ki bu da aslında sizi sevdiğinin bir göstergesidir. Fakat aynı zamanda bu davranış dostunuzun sizi sürü lideri olarak gördüğü ve sahip olduğu en güzel şeyi size vererek sizi mutlu etmeye çalıştığı anlamına geliyor.

8. Nereye gidersen git seni takip ediyorsa

asik-kopek-ask-sevgi-kopekler-sevmek-patiliyo-8
İnsanlar sosyal canlılar olmalarına rağmen bazen yalnız kalma ihtiyacı hissedebilirler fakat köpekler için bu durum aynı değildir. Bu yüzden sizden ayrı olmayı düşünmezler ve sevdikleri insan nereye giderse gitsin onun yanında olmak isterler.

9. Yemekten sonra yanına gelip yatıyorsa

asik-kopek-ask-sevgi-kopekler-sevmek-patiliyo-9
Patili dostlarımızın en büyük motivasyonlarının yemek olduğunu hepimiz biliyoruz. Karınları doyduktan sonra sizin yanınıza gelmeleri sizi sadece karınlarını doyuracak bir kaynak olarak görmediklerinin en büyük kanıtı.

10. Sana sürekli gülümsüyorsa

asik-kopek-ask-sevgi-kopekler-sevmek-patiliyo-10
Köpeklerin gerçekten gülümseyip gülümsemediklerine dair tartışmalar olsa da son araştırmalar dostlarımızın bizi taklit edebildiğini ve kendilerini rahat hissettiklerinde gülümsemeyi andıran bir surat ifadesi yaptıklarını ortaya koyuyor.

11. Ve sevgini sonuna kadar sömürüyorsa…

asik-kopek-ask-sevgi-kopekler-sevmek-patiliyo-11
Köpeğiniz size aşık demektir.

Dostlarımızın empati yeteneklerinin olduğunu söylemiştik, dolayısıyla bizim onları sevip sevmediğimizi de anlayabiliyorlar ve buna göre davranıyorlar. Sahiplerinin onları sevdiğini hisseden köpekler her türlü sevgi hareketine karşılık veriyor. kalp-emojisi





Pinterest'de Paylaş