Köpekleri Rahatsız Eden 7 İnsan Davranışı

Köpekleri Rahatsız Eden 7 İnsan Davranışı

Hepimiz köpekleri çok seviyoruz ve onlara olan sevgimizi sürekli göstermeye çalışıyoruz. Yeri geliyor onlara sarılıyoruz, öpüyoruz, yeri geliyor onlarla konuşuyoruz. Peki, bu sevgi gösterileri gerçekten köpeklerimizi mutlu mu ediyor yoksa fark etmeden onları rahatsız mı ediyoruz? Her zaman yaptığımız hareketlerden bazıları bizlerin en yakın arkadaşları olmaya çalışan köpekler için aslında çok kötü anlamlara geliyor.

Düzenlediğimiz bu listede köpek sahiplerinin sık sık yaptığı, köpekleri rahatsız eden davranışlar konumuz. Hatalarımız varsa düzeltelim, havhav dostlarımızı asla üzmeyelim.

1. Onları ne kadar sevdiğimizi göstermek için sarılmak

kopekleri-rahatsız-eden-davranislar-patiliyo-8
İstisnalar olsa da köpeklerin birçoğu sahiplerinin onlara sarılmasından hoşlanmaz. Bizim için bir sevgi gösterisi olan bu hareketin köpekler için hiçbir anlamı yok, hatta çoğu zaman kaçış yollarını engellediğimiz için onları huzursuz ediyoruz. Buradaki köpek de kafasını başka bir yere çevirmiş ve gözleri boş bir şekilde başka bir yere bakmaya çalışıyor, bu da tedirgin olduğunu gösteriyor.

2. Beden dili yerine konuşmayı tercih etmek

kopekleri rahatsiz eden davranislar
Biz insanlar sosyal varlıklarız, konuşmayı çok severiz ve sürekli köpeklerimizle konuşuyoruz. Ama maalesef tüylü dostlarımız “yürü, yat” gibi kelimeleri anlayabilse de dil bilgileri olmadığı için konuştuklarımızı anlayamazlar. Bu yüzden dostlarımızın anlayacağı dil olan beden diline önem vermeliyiz.

3. Kafalarına veya yüzlerine hafifçe vurmak

kopekleri-rahatsız-eden-davranislar-patiliyo-3
Köpeklerimizin kafalarını severken hafifçe vurmamız onlara pek de hoş gelmiyor. Bizleri sevdiklerinden bu davranışımıza katlansalar ve bir tepki vermeseler de, “Keşke böyle yapmasan ya sahip,” diye düşünüyorlar genelde.

4. Herkesin sevmesine izin vermek

kopekleri rahatsiz eden davranislar
Can dostlarımızın nasıl hissettiğine dikkat etmeden onu fazla sevgiye, özellikle de bir köpeğe nasıl yaklaşacağını bilmeyen çocukların sevgisine, maruz bırakmamız onlar için çok da güzel bir tecrübe olmayabilir. Bu fotoğraftaki kuçunun da kendisini seven onlarca el yüzünden ne kadar rahatsız olduğunu görebiliyoruz.

5. Tasmalarını çok sıkı bağlamak

kopekleri-rahatsız-eden-davranislar-patiliyo-5
Kaçmayacaklarına ve başıboş dolanmayacaklarına emin olmak istiyoruz fakat tasmalarını sıkılaştırdığımızda köpeklerimizin rahat hissetme imkânını da kısıtlamış oluyoruz aslında. Her şeyin kontrolde olduğuna emin olmaları ve kendilerini mutlu hissetmeleri için bu alışkanlığımıza bir son vermeliyiz.

6. “Aman, rahat etsinler” diye kurallar koymamak

kopekleri-rahatsız-eden-davranislar-patiliyo-6
Köpekler kuralları sever, hatta kurallara ihtiyaç duyarlar. Kural koymanın dostlarınızı sınırlayacağını ve mutsuz edeceğini düşünüyor olabilirsiniz fakat aslında bu onlara evdeki düzene alışmaları için bir şans veriyor ve siz de otoritenizi kurarak dostunuzla aranızda bir bağ oluşturuyorsunuz.

7. Ve oyun oynamak amaçlı sataşmalarımız

kopekleri rahatsiz eden seyler
Özellikle chihuahua gibi küçük dostlarımızın rahatsız olacağı hareketler yaparak onlardan bir tepki almaya çalışıyor olabiliriz fakat bu hareketlerimiz aramızdaki bağı kopartıyor olabilir. Hoşlandığı kişinin ilgisini çekmek için sürekli onu rahatsız eden bir çocuk düşünün, istediğine ulaşsa da alacağı yanıtın pozitif olmayacağını biliyoruz.





Pinterest'de Paylaş