Muhabbet Kuşu Hastalıkları Hakkında Bilmeniz Gereken Önemli 17 Şey

Muhabbet Kuşu Hastalıkları Hakkında Bilmeniz Gereken Önemli 17 Şey


Muhabbet Kuşu Hastalıkları nedir, nelere dikkat etmek gerekir. Ev ortamlarında kedi veya köpek gibi hayvanları beslemek yerine pek çok kişinin tercihi muhabbet kuşu beslemekten yanadır.


Hem daha az maliyetli olması, hem de zahmetsiz olması nedeniyle her yaştan insanın ilgisini çekmekte olan bu sevimli dostlarımızın bazı durumlarda hastalandıklarını görürüz. İşte sizler için muhabbet kuşu hastalıkları hakkında bilmeniz gerekenleri aktarmak istiyoruz.



1.Yemlerin bozuk olması veya bayat olması hastalanmalarına neden olabilir. Ani yem değişiklikleri yaptığınızda veya ani ısı değişikliğinde stresten kaynaklı olarak hastalanmaktadırlar.



2.Kulaktan dolma bilgilerle, kuşlarınızı aldığınız dükkan sahiplerine danışarak veya internet üzerinde kaynağı belli olmayan bilgilerden yola çıkarak muhabbet kuşlarınızın hastalığını tedavi etmeye kalkışmamalısınız.



3.Muhabbet kuşlarınızın hastalandığını fark ettiğiniz andan itibaren mutlaka bir uzman veterinere götürmeniz gerekmektedir.


4.Bu belirtileri merak edecek olursanız, iştahının kapanması, tüylerinin kabartması, dışkılarının normal olmaması, tüylerinin yolunması, solunum problemleri yaşaması bunlardan bazılarıdır.



5.Gaga veya göz kısımlarında akıntı oluşması, yüz veya kafalarındaki tüylerde sümüksü maddelerin görülmesi, kanamalar, kanatlarının düşmesi, gözlerinin şişmesi de yine hastalandıklarını gösterecektir.



6.Ağır vakalarda ise kamburlaşmanın, şişliklerin, kusmaların veya kilo kayıplarının görülmesine dikkat edilmelidir. Eskisi kadar hareketli olmadığında ve bir köşeye sindiklerinde bu soğuk algınlığının habercisi olabilir.



7.Derisinde kuruluklar görüyorsanız ve pul pul dökülmeler yaşanıyorsa, bu durumda mantar hastalığına yakalanma ihtimalini göz önünde bulundurmalısınız.



8.Sindirim sistemlerini bozacak şekilde beslenmeleri neticesinde veya iç parazitlerle birlikte bakteri ve virüslerin de görülmesi, ishale neden olacaktır



9.Eğer muhabbet kuşunuz aksırıyorsa, akıntılar varsa bu durumda nezle belirtilerini gösterecektir. Muhabbet kuşlarının rahatsızlıklarını en aza indirebilmek için ani ısı değişikliklerinden kaçınmalısınız. 



10.Sıcak yerlerde barındırmalı ve yemlerini sık sık değiştirmemeye özen göstermelisiniz. Kafes bakımlarını düzenli olarak yapmalı ve steril ortamlarda beslemeye özen göstermelisiniz.


11.Mantar gibi hastalıklara karşı kafeslerini ilaçlarla dezenfekte etmelisiniz. Olağandan fazla su içtiğini görüyorsanız, bunun normal bir durum olmadığının farkına varmalısınız.



12.Dışkılarının kirlenmiş olması ve oyuncaklarıyla normal zamandan daha az oynaması da yine rahatsızlanabileceğini işaret edecektir.


13.Enerji düzeylerinde görülen farklılıklarda ve azalmalarda, uzman doktorlarla görüşmeniz gerekmektedir.

14.Vücudunda kırgınlıkların oluşmaması ve enerjilerinin düşmemesi için açık olan kapı ya da camların kenarında bırakmamaya özen göstermelisiniz.


15.Bu tür rahatsızlıkların temel nedenlerinden olan beslenmesinin yetersiz olmamasına dikkat etmeli ve bu konudaki ihtiyaçlarını gidermelisiniz.


16.Bu tür rahatsızlıklarda gerekli tedbirler zamanında alınmadığında ve tedaviler aksatıldığında, üzücü sonuçlarla karşılaşılabileceğini unutmamalısınız.


17.Eğer kafeste başka muhabbet kuşları da varsa onlara da bulaşabileceğinden, ihmal etmemeye özen göstermelisiniz.
 




Pinterest'de Paylaş