Pomeranian Boo Köpeklerin Özellikleri ve Bakımı

Pomeranian Boo Köpeklerin Özellikleri ve Bakımı

Pomeranian Boo cinsi, ismini Polonya ve Almanya arasında yer alan Pomeranya adındaki bölgeden alan ve oldukça sempatik görüntüsü ile pek çok evcil hayvan dostunun kalbini kazanan en popüler süs köpeklerinden birisi olarak tanımlanabilir. Görüntüsü itibari ile peluş köpeklere bir hayli benzeyen Pomeranian Boo, uzun tüyleri nedeniyle zaman zaman sahiplerine problem çıkarabilse de dış görünüşlerinin mükemmelliği ile bu eksilerini rahatlıkla kapatabilmektedir.

Evcil hayvanların para karşılığında sahiplenilmesi ve alınıp satılması pek çok hayvan dostunun karşı olduğu şeylerden birisi olsa da pomeranya Boo cinsi köpeklere 6000 TL ila 15000 TL arasında fiyatlar biçildiği bilinmektedir. Buna göre fiyat olarak bu kadar değerli bir köpeğin özellikleri ve bakımı hakkında daha çok bilgi edinmek isteyenlere Pomeranian Boo’ların en önemli özelliklerinden ve bakımlarının nasıl yapılması gerektiğinden bahsedilebilir.

Pomeranian Boo Köpeklerin Özellikleri

Bol tüylü bir ırk olarak tanınan Pomeranian Boo’ların yüz görünümleri çok farklı şekillerde olabilmektedir. Bu cinsin bazı üyelerinin yüzleri tilkiye benzerken bazılarının ayı surat olarak tanımlandığı bilinmektedir. Teacup Pomeranian adındaki bir alt cinse de sahip olan Pomeranian köpeklerinin bu türününse ismini adeta bir fincan büyüklüklerinde olmaları ile kazandıkları söylenebilir.

Kökenleri Grönland köpeklerine dayanan Pomeranian Boo’lar, 1700 ve 1800’lü yıllar arasında İngiliz kraliçelerinden olan Queen Victoria ve Queen Charlotte sayesinde çok daha popüler bir hale gelmiştir. Özellikle Queen Victoria Floransa’nın ‘’Marco’’ adını verdiği Pomeranian süs köpeği tüm dünyada oldukça ünlüdür.

1900’lü yıllarda Amerikan Kennel Kulübü tarafından da keşfedilen bu tür, o yıllardan bu yana sürekli olarak küçülmeye devam etmiştir ve bugün kolay eğitilebilir olmaları ile ünlenen Pomeranya köpekleri Kuzey Kutbu’nun en küçük köpek türü olarak kayıtlara geçmiştir.

Orta düzeyde enerji seviyesi, eğitilebilirliği ve egzersiz ihtiyacı ile günümüzün popüler köpek türlerinden olan Pomeranian Boo’ların ortalama ömürleri 13-16 yıl arasında değişmektedir. Ancak nadiren de olsa Pomeranian Boo’ların 20 yıla kadar yaşayabildikleri de bilinmektedir.

Siyah, turuncu, beyaz ve mavi gibi farklı renkleri bulunan ve 18-30 cm arası yüksekliğe sahip olabilen pomeranya Boo’ların ağırlıkları da 1-3 kg arasında değişmektedir.

Pomeranian Boo Köpeklerin Bakımı Hakkında 4 Şey

  1. Erkekleri yılda yalnızca bir kere tüy dökerken dişileri hem doğum sonrasında hem de sıcak havalarda sık sık tüy dökebilmektedir. Tüyleri bol ve kabarık olduğundan ötürü bu süs köpeklerinin günlük fırçalamaya ihtiyaç duydukları dikkate alınmalı ve tüyleri düzenli olarak taranmalıdır.
  2. Sürekli olarak banyo yaptırmak pomeranya Boo’ların deri ve tüy yapısına zarar verebilmektedir. Bu nedenle bu köpeklere yalnızca ihtiyaç duyduklarında banyo yaptırılması tavsiye edilmektedir.
  3. Pomeranian Boo’ların diş bakımı ufak boyutlarına nazaran oldukça önem taşımaktadır. Bundan dolayı her gün düzenli olarak dişlerinin fırçalanması gerekmektedir. Bunu yapamayan pomeranya sahiplerinin ise köpeklerinin dişlerini en azından haftada 3-4 gün fırçalamaları önerilmektedir.
  4. Sık ve bol tüylü bir köpek olmalarından ötürü Pomeranian Boo’ların özellikle sıcak yaz aylarında kolaylıkla bitlendiği ya da kene gibi canlılarla baş etmek zorunda kaldığı bilinmektedir. Bu nedenle Pomeranian cinsi köpek sahiplerine aylık olarak pire ve kene önleyici uygulamalar ile köpeklerinin bakımını eksiz olarak sürdürmeleri tavsiye edilmektedir. Bu konuda pire ve kene şampuanlarının oldukça iş gördüğü söylenebilirken dileyen köpek sahipleri ise pire tasmalarından da yararlanabilir.




Pinterest'de Paylaş