Texas’tan Utanç Verici Fotoğraflar: Kasırga Sırasında Ağaca Bağlanarak Ölüme Terk Edilen Köpekler

Texas’tan Utanç Verici Fotoğraflar: Kasırga Sırasında Ağaca Bağlanarak Ölüme Terk Edilen Köpekler

İnsanlar doğal afetleri düşününce sadece zarar gelecek evler ve insan hayatları akıllarına gelir. Ancak bizlerin “yardımı olmadan” da doğal afetler hayvanları etkiliyor. Bir de acımasız insanların yaptıkları eklenince…

Amerika’nın Texas eyaleti yakın zamanda sonlanan büyük bir kasırgadan etkilendi. Bölgede tropik fırtına Harvey’nin etkileri çok büyük. Harvey Kasırga sırasında en az 70 insanın hayatını kaybettiği söylenmekte. Ancak yaralıların sayısı çok fazla. Bunların içinde hayvanlar da var. Yetkililerin sürekli uyarılarına rağmen, insanlar hala evcil hayanlarını terk edip gidiyor. Hatta ölüme terk ediyor.

Bu yürek burkan fotoğraflar da bu sırada çekildi. Bu felaket, insanların eseri…

Hiç kaçma şansı olmadan direğe zincirlenmiş bu zavallı köpek…

İnsanların şansa görüp kurtardığı, bir direğe bacakları sıkışmış halde bulunmuş bu köpek de…

Bu mutsuz köpek de ağaca bağlanmış bir şekilde terk edilmişti bulunduğunda…

Bu iki köpek evin önündeki bota kendileri mi çıkmış bilmiyoruz ama sahipleri onları terk edip gitmiş… Onları ölüme terk etmiş.

Bu zavallı köpek de sahipleri tarafından terk edilmiş. Direğe bağlandığı için boynuna kadar ulaşan sulardan da kaçamamış. Kelimeler bu acımasızlığı anlatmaya yetmiyor!

Bu üzücü ve çirkin görüntülere insanlar sosyal medya üzerinden haklı tepkiler verdi. Onlardan bazıları şöyle:

“Köpekleri böyle bırakan insanlar hakkında “bakmaları gereken çocukları var ve o daha önemli” yorumunu yapanların bilmesi gereken şu: Eğer ona ailenin parçası gibi davranmayacaklar evcil hayvan sahiplenmemeli. Hayat boyu bir adanmışlık bu, onlar da nefes alıyor, acıyı hissediyor ve ıstırap çekiyor. Bu dünyanın GERÇEKTEN daha fazla şefkate ihtiyacı var.”

 

“Bir köpeği büyük bir fırtına sırasında ağaca bağlamak en aşağılık şey.”

“Texaslılar bu büyük kasırganın yaşanacağından çok önceden haberdar edilmişti. Toplanıp, evcil hayvanlarıyla beraber terk etmek için çok fazla zaman vardı. Bahane etmeyin.”

“Tehlikeli bir kasırganın şiddeti devam ederken köpeklerin ağaca bağlanması tam anlamıyla suistimaldir. Evcil hayvan sahipleri asla hayvanları bu şekilde bağlı terk etmemeli! Eğer onları yanına almayacaksan bari serbest bırak da hayatta kalabilsinler. Onlar ailenin en sadık üyeleri ve bir parçası.”

Hayvanlara uygulanan bu şiddeti kınıyoruz ve bu insanlar adına utanıyoruz!

Kaynak





Pinterest'de Paylaş