Veteriner Faturalarınızı Azaltmak İçin Yapmanız Gereken 5 Şey

Veteriner Faturalarınızı Azaltmak İçin Yapmanız Gereken 5 Şey

Son zamanlarda veterinere gittiyseniz; veteriner faturalarının da, doktor faturaları gibi yükseldiğini fark etmişsinizdir. Şimdiki ekonomik koşullar; kedi aşıklarının biraz kemerleri sıkmak istediği alanlardan biri oluyor. İnsanların belki de fark etmediği şey; sağlıklı bakmak konusunda biraz daha özen göstermek, veteriner faturalarımızın bir parça azalmasını sağlayacaktır. Bu yazımızda, sağlıklı bakım ile veteriner faturalarından tasarruf etmenin 5 yolundan bahsedeceğiz.

1- Sağlıklı yaşam koşullarını koruyun

Öncelikli olarak; sağlıklı yaşam koşulları oluşturmak, sizin ve hayvanınızın başlangıç noktalarından biri olacaktır. Hayvan araştırmaları yapan bilim adamlarının, hastalıklarla ilgili vardığı sonuçlardan bir tanesi de; kedilerdeki fazla kilo ve obezite problemleridir. Bu sorundan kaynaklı; diabet, yüksek tansiyon ve bazı kanser türlerinin başlangıcı, kilolardan kaynaklanmaktadır. Hastalıklar size hem maddi, hem de manevi olarak sıkıntı yaratır. Baştan bunların önünü kesmek; hem kedinizin sağlıklı bir yaşam sürmesi için, hem de veteriner ücretleri için çok önemli bir yerde durmaktadır. Sağlıklı bir yaşamla bunların önüne geçilebilir.

2- Besin takviyeleri kullanın

Besin takviyesi ve doğru beslenme; hem kediler, hem de insanlar açısından, sağlıklı kalmak anlamında çok önemlidir. Vitaminler ve omega 3 takviyeleri, hayvanınızın bağışıklık sistemini kuvvetlendirir ve olabildiğince sağlıklı tutar. Güçlü bağışıklı sistemi demek, minimum enfeksiyon demektir.

3- Yıllık sağlık bakımını yaptırın

İlk başta gereksiz bir harcama gibi gözükebilir. Uzun vadede; hem veteriner faturanızı düşürecek, hem de hayvanınızın olabildiğince sağlıklı kalmasını sağlayacaktır. Erken teşhis hayvanınızın sağlığını, çok önceden korumanızı sağlayabilir.

4- Özel hayvan yiyecekleri kullanın

Veterineri en çok ziyaret etme sebeplerinden birisi ishal ve kusmadır. Bunun sebebi yetersiz beslenme ve çeşidi az beslenmeden kaynaklanır. Düşük kaliteli kedi mamaları, bu gibi problemlerin zemininde yatmaktadır. Bu durum veteriner faturalarına da yansımaktadır. Veterinerinizle konuşup, kediniz için en iyi besinleri bulabilirsiniz.

5- Kedinizin aşılarını yaptırın

Kedinizin aşılarını zamanında yaptırmak, onu ilerideki rahatsızlıklardan korumaktadır. Bilim adamlarının yaptığı çalışmalarda, zamanında yapılan aşıların, uzun vadede kedinizi bir çok hastalığa karşı koruduğu ortaya çıkmıştır.





Pinterest'de Paylaş