Amerikan Eskimo Cinsi Köpeklerin Bakımı ve Özellikleri Hakkında Bilmeniz Gereken 11 Şey

Amerikan Eskimo Cinsi Köpeklerin Bakımı ve Özellikleri Hakkında Bilmeniz Gereken 11 Şey

Amerikan Eskimo cinsi köpeklerin ataları tam bilinmese de Nordic ırkından ve Spitz familyasından geldikleri sanılıyor. Alaska kurtlarına benzese de onlarla bir yakınlığı yoktur. Amerikan Eskimo ismi bu köpeklere 1913 yılında verilmiştir. Bu köpekler ilk olarak Almanlar tarafından Amerika’ya getirilmiş ve sirk gösterilerinde oyuncu olarak kullanılmıştır.

İçlerinde ip cambazlığı yapanlar bile var. Gösteriler bittikten sonra yavruları burada satılarak sirk sayesinde ünlü olmaları sağlanmıştır. Ancak Amerika’da, Amerikan Eskimo cinsi köpekleri olarak kayıtlara geçtiği tarih 1994 yılıdır.

Kendi içinde minyatür, küçük ve standart boy olarak üç farklı türe ayrılan ve Sibirya’da yaşayan Samoyed ırkından köpeklere çok benzeyen Amerikan Eskimo cinsi köpeklerin fiziksel özellikleri ve bakımları ile ilgili bilinmesi gereken 11 önemli nokta aşağıda açıklanmıştır:

1. Bu köpeklerde ilgi ve sevgi beklentisi çok yüksektir. Bunu bulamadıkları takdirde hırçın olabilirler. Sahibi ile iletişim kuramadıkları zaman çevresine zarar verebilirler.

American Eskimo

2. Hareketli olmalarına rağmen, ev ortamında bakılmaya çok uygundurlar. Yine de geniş bahçeli evler, onların bakılmaları için daha uygundur.

American Eskimo

3. Kolayca eğitilebilirler. Evdeki insanlar ile birlikte yaşamaya çok uygundurlar. Çocuklarla anlaşmaları da çok güzeldir. Oyun oynamayı çok severler.

American Eskimo

4. Amerikan Eskimo cinsi köpekler oldukça akıllıdır ve sürekli tetikte gezerler. Çevrelerine karşı meraklıdırlar.

American Eskimo

5. Bu köpeklerin olgunlaşması vakit alır. İlk bir iki yılı boyunca genelde yavru bir köpek gibi davranır.

American Eskimo

6. Ortalama ömürleri 12-14 yıl arasında değişir. Ağırlıkları en fazla 18 kg kadardır.

American Eskimo

7. Amerikan Eskimo cinsi köpekler koruma konusunda da başarılıdır. Tanımadıkları kişileri bahçeye sokmama konusunda ısrarcıdır. Sahipleri onay vermediği sürece kimseyi içeri almaz. Yine de fazla agresif bir köpek cinsi değildir.

American Eskimo

8. Bu köpeklerin tüyleri iki katmanlıdır. Astar tüyleri sık ve kısadır, dış tüyleri ise düz ve uzundur. Boynunda ve göğsünde yele tarzı daha kalın ve uzun tüyler bulunur.

American Eskimo

9. Tüylerinin rengi genelde beyaz veya krem beyazdır. Yılda iki kere tüy değiştirir.

American Eskimo

10. Tüylerini her gün fırçalamak iyi olur. Özelllikle tüy değiştirme zamanı günde iki kez, ölü tüyleri almak için taramak veya fırçalamak gerekir.

American Eskimo

11. Bu köpeklerin hergün düzenli egzersiz yapmaya gereksinimleri var. Bu nedenle hergün yürüyüş ve koşu yapmasına izin verilmelidir. Ancak yoğun tüyleri yüzünden aşırı sıcaklamaması için bu sırada köpeğe bolca su verilmeli ve güneş altında fazla tutulmamalıdır.





Pinterest'de Paylaş