Fransız Bulldog Özellikleri ve Bakımı Nelerdir?

Fransız Bulldog Özellikleri ve Bakımı Nelerdir?

İngiliz Bulldog köpeklerinin daha ufak cinsi olarak yetiştirilen Fransız bulldog köpekleri aslında İngiltere’de yetiştirilmiştir. Daha sonra Fransızlar tarafından alınarak Fransa’da Fransız Terrier köpekleri ile çiftleştirilen bu köpekler yürüyüş köpeği olarak oldukça tutulmuştur. Fransız ailelerin hoşuna giden bu köpeklere daha sonraları Fransız Bulldog adı verilmiştir. Hatta İngiltere’den alınarak Fransa’da farklı bir köpekle çiftleştirilen bu köpekler daha sonraları yeniden İngiltere’ye götürülmüştür. İngilizler Bulldog cinsinin kendilerine ait olduğunu öne sürerek Fransızlar ile çeşitli tartışmalar yaşamışlardır.

Fransız Bulldog Özellikleri Nelerdir?

İngiliz Bulldog köpeklerine nazaran daha iri kulakları olan Fransız bulldog köpekleri, yarasa kulaklarına benzeyen kulak yapıları ve kare yüz hatları ile dikkat çekerler. Boyun kısımları fazla etli olmadığı için baş ve gövde kısmı birbirinden ayrı olan Fransız bulldoglarının omuz kısımları kuyruk kısımlarına göre daha geniştir. Kısa bacakları olan ve fazla buruşuk olmayan derisi ile dikkat çeken bu köpeklerde alın kısmı yuvarlak olduğu gibi yanaklar ve üst dudak aşağı doğru sarkmış durumdadır.

Ufak bir cins olmasından dolayı kolay kolay büyümeyen Fransız bulldog köpeğinin özellikleri İngiliz bulldog köpekleri ile benzer özellikler gösteriyor olsa da Fransız bulldogları daha az kas yapısına sahip vücutları ile dikkat çekerler. Kısa kuyrukları ile de dikkat çeken bu cinsin köpekleri beyaz, sarı, siyah, kaplan desenli kürkleri olabilir. Derileri oldukça yumuşak olan bu cinsin köpeklerinin gözleri çekik yapıdadır. Alt dişleri üst dişlerine göre daha çıkıktır.

Fransız Bulldog Köpeklerinin Karakter Özellikleri Nelerdir?

Apartmanda bekçilik görevi vermek istediğiniz bir köpek türü varsa bu kesinlikle Fransız bulldog köpeği olmalıdır. Sevecen, sıcakkanlı ve oyuncu olmasından dolayı evinize buyur edebileceğiniz bir köpek olan bu cins sadece bir kişi ile duygusal anlamda bağ kurabilir ve onu da kolay kolay bırakmaz. Duygusal oluşları ile bilinen bu köpekler rahatsız edildiklerinde ya da sahiplerini kıskandıklarında oldukça yırtıcı ve saldırgan davranışlar sergileyebilirler. Ufakken başka hayvanlarla birlikte büyütülmeleri durumunda diğer hayvanları kabul edebilirler. Yaramaz çocuklardan hoşlanmayan bu cins yaşlılarla çok iyi anlaşır.

Fransız Bulldog Köpeklerinin Bakımı Nasıldır?

Fransız bulldog köpekleri genellikle apartman dairelerinde bakılabilen köpeklerdendir. Derisi çok fazla kırışık olmadığından dolayı tüylerini haftada bir kere taramak yeterli olacaktır. Ayrıca yumuşak bir deri yapısına sahip olduğundan dolayı sevilirken de ele bu yumuşaklık gelecektir. Burunları basık olduğundan dolayı sıcakta kolay kolay nefes alamazlar. Hatta sıcak iklim özelliklerinin olduğu yerlerde kalp krizi geçirebilirler. Havalar çok sıcak olduğunda soğuk duş aldırılması gereken Fransız bulldog bakımı kolay olduğu gibi serin havalarda yürüyüşe çıkarılabilir. Tüy dökmesi çok az olduğundan dolayı temiz bir köpektir. Salyası akan bu köpeklerin ağız bakımına dikkat edilmelidir. Burunları basık olduğu için horlayabilirler ya da solunum sıkıntıları çekebilirler.





Pinterest'de Paylaş