Hayvanların Bu Dünyada Bizden Neler Çektiklerini Gösteren Olay: Mavi Köpekler

Hayvanların Bu Dünyada Bizden Neler Çektiklerini Gösteren Olay: Mavi Köpekler

Dünyanın en büyük düşmanı insanlar. Diğer tüm canlıların toplamı bizim dünyaya verdiğimiz zararın yakınına bile yaklaşamaz. Sürekli doğayı katlediyoruz. Ne varsa tüketiyoruz ve üretmek için hiç bir adım atmıyoruz. Bizlerin yüzünden dünya yavaş yavaş yaşanılmaz bir yer haline geliyor. Küresel ısınma, doğa ve hayvan katliamları derken kendi sonumuzu hazırlıyoruz. Ve hiç bir suçu olmayan hayvanların da… Bu örneklerden biri Hindistan’dan geliyor. Yarattığımız hasarı bir kez daha yüzümüze bir tokat gibi çarpıyor.

Hindistan’ın başkenti Mumbai’de yaşayanlar çevredeki köpekleri görünce şok oldular. Çünkü köpekler mavi renkteydi.

Bilim insanları bunun nedenini araştırmaya başladı. Yapılan araştırmalar sonucunda köpeklerin mavi renkli olmasının sebebi çevre kirliliğiydi.

Kasadi Nehri, atık yuvasına dönmüştü. Köpeklerin de yemek bulma amacıyla nehre gittikleri ve bu korkunç çevre kirliliğinden bu şekilde etkilendiği anlaşıldı.

Hayvansever dernekler bu kirliliğin sorumlusu şirketin cezalandırılması için kampanya düzenliyor. Dernek yetkilileri, mavi renkte olan 5 adet köpek tespit ettiklerini belirtiyor.

Köpeklerin, bu kirlilikten etkilenen tek canlı olmadıklarını da ekliyorlar. Fabrikaların atıklarından kaynakları zehirlenen, ölen kuş, sürüngen gibi pek çok canlı türü de olabilir.

Nehir, yaklaşık bin fabrikanın yakınlarında bulunuyor ve onların atıkları canlıları etkiliyor.

Yerel yönetim yetkilileri konuyla ilgili denetim başlatacaklarını, suyun kalite kontrolden geçeğini açıklasa da halihazırda kirlilik oranı normal standartların 13 katı. Bu durumda hala denetim yapılacak olması ise yönetimin atacağı adımların niteliğini sorgulatıyor.





Pinterest'de Paylaş