Ülkemizde En Çok Terk Edilen Köpek Golden Retriever’ları Barınaktan Sahiplenmeniz İçin 7 Neden

Ülkemizde En Çok Terk Edilen Köpek Golden Retriever’ları Barınaktan Sahiplenmeniz İçin 7 Neden

Eğer oyun oynamayı seviyorsanız, enerjisi hiç bitmeden size eşlik edebilecek köpek Golden Retriever’dır. Bu köpekler enerji doludur, akıllıdır ve çok iyi arkadaştırlar.Bu yazımızda bir çok güzel özelliği bulunan Golden Retriever’ı, yakından tanımanızı sağlayacak 8 muhteşem özelliği işleyeceğiz.

1. Özgüveni yüksek ve uyumlu

golden-retriever-ozellikleri-patiliyo-1

Golden Retriever enerjik, uyumlu ve akıllı arkadaşlardır. Agresif, kontrolcü ve saldırgan olmamaları, köpek sahibi olmak isteyenlerin birlikte zaman geçirmekten hoşlanmalarının sebebidir.

2. Hiperaktiftirler

golden-retriever-ozellikleri-patiliyo-2

Golden Retriever’lar oyun oynamaktan, dışarıda zaman geçirmekten, yüzmeden ve bir şeyleri yakalamaktan çok hoşlanırlar. Hiperaktifliklerini onları dışarda koşturarak aşabilirsiniz. Bisiklet sürerken yanınızda bir yerlere gitmeleri, hiperaktivitelerini azaltacaktır.

3. Salyalara dikkat

golden-retriever-ozellikleri-patiliyo-3
Golden Retriever’lar tenis topu, tahta, ayakkabı vb şeyleri taşımaktan ve onlarla oynamaktan hoşlanırlar. Bu köpeklere sahipseniz; ayakkabılarınızda ve eşyalarınızda bir parça salya olmasına da alışmalısınız.

4. Görevleri ve meydan okumaları severler

golden-retriever-ozellikleri-patiliyo-4
Golden Retriever’lar görev köpeğidirler. Belirli görevlerden, komutlardan ve meydan okumalardan hoşlanırlar. Şunu aklınızda tutmanızda fayda var, eğer bir görev verirseniz sonuna kadar gidebilirler. Bu tavırları belirli durumlarda problem oluşturabilir.

5. Aile köpeğidir

golden-retriever-ozellikleri-patiliyo-5

Golden Retriever’lar çok sevecen hayvanlardır. Tek bir kişi üzerinde obsesyon oluşturmazlar. Tüm aile fertleri ile iyi anlaşırlar. Özellikle çocuklara karşı çok toleranslıdırlar. Hiperaktif olmalarından dolayı, genç köpekler evde karmaşa yaratabilirler. Enerjilerini atmaları için onları mutlaka dışarıya çıkarmak gerekir.

6. Engellilerin en iyi dostudur

golden-retriever-ozellikleri-patiliyo-6
Görme engelli insanların hayatlarını kolaylaştıran dostlardan birisi de Golden Retriever’lardır. Kolay eğitilebilir ve akıllı oldukları için, engelli insanların dostluğunu da paylaşmaktadırlar.

7. Film yıldızıdırlar

golden-retriever-ozellikleri-patiliyo-7

Kolay eğitilebilir, sevecen ve uyumlu köpekler oldukları için bir çok filmde de yer almışlardır. Özellikle aile filmlerinin vazgeçilmez karakterlerinden birisidirler.

Ne yazık ki barınaklar bu köpeklerle dolu… Onlara bir şans vermek sizin elinizde.

#SatınAlmaSahiplen





Pinterest'de Paylaş