İngiliz Bulldog Köpeklerinin Özellikleri ve Bakımı Nelerdir?

İngiliz Bulldog Köpeklerinin Özellikleri ve Bakımı Nelerdir?

Buruşuk yüzü ve kısa boyları ile dikkat çeken köpek cinslerinden biri olan İngiliz Bulldog köpekler orta çağdan bu yana ayılarla ve boğalarla güreştirilmesi ile biliniyorlar. İngiliz bulldoglarının kökeni aslında Asiatik Mastiflerine dayanmaktadır. Bu ırkın köpekleri büyük ve güçlü bir boğaya benzerler. Ancak mastif ırkından olan bu köpekler zaman içerisinde İngiltere’ye getirilerek burada ufak cinsteki köpeklerle çiftleştirilmişlerdir. Büyük bir boğaya benzeyen bulldog köpekleri ufak cins ile çiftleştikten sonra daha ufak ve bugün İngiliz bulldog dediğimiz cins olarak karşımıza çıkmıştır. Boğalarla ve ayılarla güreşebilen anlamında ‘’Bulldog’’ ismini alan bu köpekler 19. yüzyıla kadar dövüşlerde kullanılmıştır.

İngiliz Bulldog Köpeklerinin Özellikleri Nelerdir?

İngiliz bulldog köpekleri oldukça sağlam bir kafa yapısına sahiptir. Geniş bir kafası olan bu köpeklerin yüzleri kırışık bir şekilde görünmektedir. Kafasına göre ufak gözleri bulunan bu köpeklerin yanakları aşağı sarkık durumdadır ve gözlerinin yanında bile çıkık halde durur. Geniş, basık ve kocaman burunları ile dikkat çeken İngiliz bulldog özellikleri sadece bununla da bitmez. Bu köpeklerin yanakları aşağıya sarkık olduğu gibi üst dudakları da aşağıya sarkık bir biçimde durur. Alt çeneleri öne doğru çıkıktır.

Kulakları oldukça minik ve gül yaprağı gibi öne doğru kıvrık olan bu köpeklerin boyu oldukça kısadır. Boyun bölgesi etli olan İngiliz bulldog köpekleri kaslı ve bacakları yanlara açık duran oldukça güçlü bir görüntüye sahiptirler. Sarı, beyaz, kızıl kürklü ya da soluk kırmızı şeklinde renklerin kombinasyonundan oluşan bu köpeklerin yüz kısımlarında koyu renkler görülebilir. Kısa bacakları ve kaslı vücutları nedeniyle paytak paytak yürüyen bu ırkın köpekleri oldukça sevecen ve korkulmayacak cinstendirler.

İngiliz Bulldog Köpeklerinin Karakter Özellikleri Nelerdir?

Çocuklarla en iyi anlaşan köpek cinsleri arasında yer alan İngiliz Bulldog köpekleri, oldukça nazik ve diğer hayvanlar ile uyumlu bir şekilde yaşayan cinslerdendir. İnsanlardan sevgi gördüklerinde sevginin karşılığını fazlaca yansıtabilecek bir yapıları vardır. Oldukça rahat bir ırk olmasının yanında ılık ve ya serin bir hava ortamında yaşaması gerekir. Ayrıca apartman ortamında yaşayabilen bu köpekler uyumayı severler ve yavaş hareket ederler.

İngiliz Bulldog Köpeklerinin Bakımı Nasıldır?

Tüyleri oldukça kısa olan bu türün bakımı da oldukça kolay olmaktadır. Düzenli olarak banyo yaptırılması gereken İngiliz bulldog bakımı genellikle serin ve ya ılık iklime sahip yerlerde yapılmalıdır. Sıcak iklime sahip yerlerde yaşayamayan bu köpeklerin evlerde ve ya bahçeli ortamlarda yaşaması gerekir. Sokak hayatına alışkın olmayan bu köpeklerin haftalık olarak tüylerinin fırçalanması gerekir. Ayrıca kırışık deriye sahip olduklarından dolayı 3-4 günde bir nemli bir bez ile derilerinin arasının temizlenmesi gerekir. Gün içerisinde dışarıda gezmeye çıkarılabileceği gibi yeşillik alanlarda dolaştırıldığında da memnun kalacaktır.

 





Pinterest'de Paylaş