Kahramanlıklarından Beş Aksiyon Filmi Senaryosu Çıkabilecek 11 Cesur Köpek

Kahramanlıklarından Beş Aksiyon Filmi Senaryosu Çıkabilecek 11 Cesur Köpek

Köpeklerin insanoğlu tarafından evcilleştirilmesinden bu yana 12 bin yıl geçmiş. Binlerce yıldır onlarla aynı yolu izliyoruz, beraber gülüyoruz, beraber seviyoruz, beraber üzülüyoruz.

Daha önce hiç köpek büyütmemiş, duruma önyargıyla yaklaşan bir insan bile onların gözlerinin içine gerçekten bakarsa, ya da biraz cesaret edip başlarını içten bir şekilde okşarsa mutluluğu ve dostluğu kalbinde hissedebilir. “Dostluk”, arkadaşlıktan daha öte bir kavram diye itham edilir. Bizler de binlerce yıldır “köpekler insanların en iyi dostudur” diyoruz.

Köpeklerin dünyadaki en yardımsever hayvanlardan biri olduğunu hepimiz biliyoruz. Fakat bazı köpekler var ki, insanlara yardım etmeyi kendilerine bir yaşam amacı edinmişler.

İşte yaptıklarından beş aksiyon filmi senaryosu çıkabilecek o kahraman köpekler.

1. Max

kahraman kopekler
Ailesinin evi yanınca eve geri dönen Max, iki insan kardeşini de yangından kurtardı ve Florida’da haberlere çıktı.

2. Dayko

kahraman-kopekler-patiliyo-2
Ekvador’da bir deprem sonrası yedi kişinin hayatını kurtaran Dayko, tehlikeye karşı koyup insanlar için hayatını tehlikeye atmıştı.

3. Banjo

kahraman kopekler
Ormanda küçük erkek kardeşinin peşini bırakmayan Banjo, onunla birlikte ormanda kayboldu. Kendilerini arayan insanları fark edince, havlayarak kardeşinin bulunmasına yardımcı oldu ve tahmin edilebileceği gibi, ikili evlerine sağ salim döndüler.

4. Leon

kahraman-kopekler-patiliyo-4
Leon, evinin etrafında gezinen maskeli kişinin güvenilir olmadığını fark etti ve evin etrafında onu kovaladı. Kafasına kurşun yiyen Leon, veterinere gidebilecek kadar güçlüydü ve sonrasında yaşantısına devam etti.

5. Lucca

kahraman-kopekler-patiliyo-5
Bomba bir bacağını kaybetmesine sebep olsa da, Lucca hâlâ askerleri bomba konusunda uyarıyor ve yüzlerce askerin hayatını kurtarmaya devam ediyor.

6. Diesel

kahraman-kopekler-patiliyo-6
Paris’te yaşanan terör saldırılarında insanları korumak için kendini feda eden Alman çoban köpeği Diesel, anısına Dickin Ödülü aldı.

7. Jedi

kahraman-kopekler-patiliyo-7
Diyabet hastalığı olan kardeşine göz kulak olan Jedi, gecenin bir yarısı sahiplerini uyandırarak onları kardeşinin durumundan haberdar etti.

8. Hero

kahraman-kopekler-patiliyo-8
4 yaşındaki insan kardeşi okulunun yakınlarında komaya girme tehlikesi yaşarken, Hero ailesini bu durumdan haberdar etti, nasıl fark ettiğini hâlâ kimse bilmiyor ama herkes küçük kızın hayatını kurtardığı için ona minnettar.

9. Levi

kahraman-kopekler-patiliyo-9
Evine giren hırsızı durduran bu üç bacaklı Pitbull, kafasına kurşun yese de yaşama tutunmaya devam etti. Şu an 15 yaşında ve hâlâ gülücükler saçıyor.

10. Kenai

kahraman-kopekler-patiliyo-10
Kenai, diğer köpeklerden farklı olarak bir insana değil, kartala yardım etti. Yerde hareket etmeyen bir kartal gören Kenai, etrafındaki insanlara haber vererek kurtulmasına yardımcı oldu.

11. Ve Stubby

kahraman-kopekler-patiliyo-11
Stubby, Amerika’nın ilk savaş köpeklerinden biriydi. İki senede birkaç kurşun yarası atlatan Stubby, yardımından dolayı ödül aldı.





Pinterest'de Paylaş