Kaniş Köpeği Hakkında Bilmeniz Gereken 13 Şey

Kaniş Köpeği Hakkında Bilmeniz Gereken 13 Şey

Kaniş cinsi köpekler, dünyanın en zeki ve en popüler köpekleri olarak tanınır. Bir de sahiplerine duydukları bağlılıkları çok ünlüdür. Günümüzde daha çok evlerde süs köpeği olarak yetiştirilse de aslında Kaniş köpeği, bir av köpeğidir. Su avcılığında özellikle de ördek avcılığında oldukça başarılı bir köpektir.

Genel kanı Kaniş cinsi köpeğin bir Alman ırkı olduğu yönündedir. Ancak bu konuda elde resmi bir bilgi yoktur. Ancak bu kadar popüler olduğu ülke Fransa’dır. Üstelik Fransa’nın milli köpeği olarak kabul edilir.

Bu ülkede Kanişler önce Su Retriever’ı olarak üretilmiştir. Bu nedenle de suda rahat hareke etmesi için tüyleri tıraş edilmiştir. Ancak bugün tüylerinin tıraş edilmesi doğru değildir.

Şimdi gelelim Kaniş köpeği hakkında bilinmesi gereken 13 şey nedir?

1. Kaniş köpeği, dünyanın en akıllı köpeklerinden biri olarak biliniyor. Bu ırkın temel özelliği yüksek zekalı olmalarıdır. Bu nedenle kolay eğitilebilirler. IQ sıralamasında Kaniş, Border Collie cinsi köpeğin arkasından ikinci sırada gelir. Onu Alman Çoban Köpeği, Golden Retriever ve Doberman takip eder.

2. Çok zeki olmaları bu köpeklerin sirklerde de bir gösteri hayvanı olarak kullanılmasını sağlamıştır. Ancak hayvan sevenlerin bu konuda itirazları bulunuyor.

3. Kaniş cinsi köpek ırkının bir başka belirgin özelliği bağlılıklarıdır. Sahiplerine kıskançlık düzeyinde bağlıdırlar.

4. Kaniş köpeklerinin tüyleri son derece kıvırcıktır. Bu nedenle tüy bakımı önemlidir. Düzenli aralıklarla tüylerinin taranması gerekir.

5. Kaniş cinsi köpeğin uzun tüyleri, onu sıcaktan ve soğuktan korur. Bu nedenle bu köpeğin tıraş edilmesi doğru değildir. Oysa birçok kaniş sahibi köpeğini tıraş ettirir.

6. Bu köpekler çok zariftir ve kendine güvenen duruşları vardır. Gözleri renkli ve koyudur. Bu, köpeğin karakteristik bir özelliğidir. Kalçaları yuvarlak, ayakları küçüktür.

7. Kulakları çok hassastır ve iyi duyarlar. Ayrıca yön bulma hisleri çok kuvvetlidir. Geçmişte av köpeği olarak kullanılması bu yüzdendir.

8. Çok neşeli ve iyi huylu bir köpektir ancak çok sıkılmaya gelmezler. Eğitilirken fazla üzerlerine gidilmemelidir.

9. Oyun oynamayı, özellikle de çocuklarla oynamayı severler. Tüy dökmemesi önemli bir avantajdır. Tüylere alerjisi olan kişiler bile bu köpeği besleyebilir.

10. Kaniş cinsi köpekler, genelde çok havlar. Eğitimi sırasında bunun üzerinde durmak gerekir. Evlerde bakılabilir ancak havlama konusunu çözmek gerekir.

11. Suyla araları iyidir, yıkanmayı severler.

12. Yabancılara karşı her zaman temkinli yaklaşırlar. Bu yüzden iyi bir bekçi köpeği olabilirler. Bu arada hergün dışarı çıkarmak ve dolaştırmak gerekir.

13. Kaniş cinsi köpekler, genelde başka köpeklerle ve hayvanlarla geçimlerinde sorun yoktur.





Pinterest'de Paylaş