Kedilerin Nefret Ettiği 12 İnsan Davranışı

Kedilerin Nefret Ettiği 12 İnsan Davranışı

Kediler kimilerimiz için vazgeçilmez can dostlar, kimilerimiz için ise neşe kaynağıdır. Evimizi ve hayatımızı onlarla paylaşırken, onlara koyduğumuz bazı kurallarda olacaktır tabi. Mutfak tezgahına çıkma, o biblolarla oynama gibi uyarılar, hemen her kedi sahibinin yapabileceği genel davranışlar arasındadır. Peki ya onların kuralları, ben bunu yapmanı istemiyorum ya da bundan hoşlanmıyorum diyemiyorlar, ya diyebilseler acaba bize neler söylerlerdi. Bu sorunun cevabı için araştırdık ve kediler en çok nelerden nefret ediyorlar belirledik. İşte kedilerin nefret ettiği 12 insan davranışı.

Kediler sudan nefret eder ve tabi ki sahiplerinin onları yıkamasından da hiç hoşlanmazlar.
Aslında kedileri yıkamak hiç de doğru değildir çünkü derilerindeki koruyucu tabaka yıkandığı için bozularak, kedilerimizin tüy sağlığını da bozmaktadır. İyisi mi hem kedinizin sağlığı hem de mutlu olması için kuru şampuan kullanmayı deneyin.



Kediler bebek gibi tutulmayı hiç sevmezler.
Özellikle karınları açıkta olduğunda ve sırt üstü kucağımıza aldığımızda, bu onların savunmasız hissetmelerine sebep olur ve tepki verirler. Pek çok kedi bu şekilde tutulduğunda agresif tavırlar sergiler.



Kedilerimiz zaman içinde onara yaptığımız pek çok şeyden kaçış yolu bulamadıkları için kabullenmeyi öğrenirler ve tırnak kesilmesi de bunlardan biridir.
Belki de en sevmedikleri şey tırnak kesilmesi olduğu halde bunu yaşamak onların en çok nefret ettiği şeylerden biridir.



Araba ile seyahat etmeyi seven bir kedi gördüğünüzde, bu kesinlikle istisna olacaktır.
Bölgelerine bağlı olan bu canlılar hem bölgelerinden çıkmayı istemeyecekler hem de midelerini bulandıran bu ortamda bulunmak onları çok rahatsız edecektir.



Bölgelerine yabancı kedilerin girmesi, o sevimli canlıların korkunç bir yaratığa dönmesine sebep olabilir. Özellikle de kedimiz yakışıklı bir erkekse, bu onun asla kabullenemeyeceği bir durum olacaktır. Bu sebeple eve yeni bir kedi almak istiyorsanız, çıkacak kargaşaya hazırlıklı olmalısınız.



Mama ve suyun yan yana olduğu mama kapları, kedilerin en nefret ettiği durumlardan biridir.
Maalesef standart mama kaplarının birçoğu bu şekilde imal edilmekte ve bilmeyen kedi sahipleri de, bunları kullanmaktadır. Mamalarının ve sularının yan yana olması ise kedilerin doğasına aykırı bir durumdur ve bu onları çok rahatsız eder.



Taranmak, bilinenin aksine kedilerin rahatlamasını sağlamaz, hatta onların tüylerini diken diken eden bir durumdur.
Aynı tırnaklarının kesilmesine boyun eğdikleri gibi bu duruma da katlanmaya çalışırlar ancak, taranmaktan hoşlanmış gibi görünen bir kedi, bilin ki sadece size karşı gelmek istemiyordur.



Evde kokulu temizlik malzemesi kullanılması, oda spreyleri ve parfümler, kedilerin olmasını isteyeceği son şeydir.
Koku alma duyuları bizden 20 kat daha hassas olan bu canlıların yaşadığı bu durum, aynı zamanda onların çok rahatsız olmasına da sebep olacaktır.



Sert şekilde sevilmek onları delirten hareketlerden birisidir.
Onlar oyuncu, avcı ve hareketli olabilirler ama iş sevilmeye geldiğinde, her zaman nazik ve yumuşak dokunuşlardan hoşlanırlar.



Kediler, yüksek sesli ortamlardan olabildiğince uzak dururlar ve yüksek ses onların agresif ve saldırgan olmasına sebep olabilir.
Onlar en ufak sesleri ve titreşimleri hissetmeye programlanmış canlılardır.
Çok sesli ortamlar, kedilerin bu özelliğini kullanmasını engeller ve onları çok rahatsız eder.



Kalabalık ortamlar, onların tercih ettiği yerler arasında değildir.
Ancak böyle bir ortamda büyümüşse, görmemezlikten gelmeye alışabilir.



Yalnızlık ve ilgisizlik ise kedilerin hayata küsmelerine bile sebep olabilir.
Tüm canlılarda olduğu gibi onlarda severek ve sevilerek yaşamak isterler. İlgisizlik ve yalnızlık belki de en korktukları ve nefret ettikleri şeydir.





 




Pinterest'de Paylaş