Köpeğin Karnındaki Kırmızı Lekelerin Sebepleri

Köpeğin Karnındaki Kırmızı Lekelerin Sebepleri


Bazen evimizi bazen arkadaşlığımızı paylaştığımız köpeklerimiz, bizim için değerli aile bireylerimizden birisi gibidir. Onların bakımı ve sağlıklı olmaları da bizim mesuliyetimizde olduğundan bunu en iyi şekilde yapmalıyız. Evcil dostlarımızın bakımları konusunda pek çok yararlı bilgi sosyal ortamda paylaşılırken derisi hakkındakiler ise oldukça ilgi çekicidir. Deri, tüm canlıların en önemli organlarından birisidir. Köpeklerde her ne kadar bu organ tüy ile kaplı olsa bile diğer canlılardaki temel görevlerini yerine getirir.



Her organ gibi deride bazen çeşitli sorunlar ile fonksiyonlarını yerine getiremez duruma gelerek hastalanabilirken iç organlarla etkileşim halinde olması, onlardaki sorunlarında semptomatik işaretlerini deri ile dışarıya yansıtmaları söz konusu olabilir. Bir köpeğin karnındaki kırmızı lekelerin sebepleri, doğal olabileceği gibi farklı hastalıkların habercisi de olabilir.



Kaşıntı, Döküntü ve Kızarıklıklar
Köpeğin karnındaki kırmızı lekelerin sebepleri arasında çok sayıda faklı durum yatabilir. İlk olarak doğrudan cilt hastalıkları kaşıntı, döküntü ve kızarıklıklara sebebiyet verir. En yaygın cilt hastalıkları arasında;
Maya Dermatit
Alerjik Dermatit
Kıl Kökü İltihabı
Egzama



İmpetigo
Alopesi
Yuvarlak Kurt
Pire, Kene ve Diğer Parazitik Yaşam Formları
Uyuz
Cilt tümörleri yer alır.



Bu hastalıklar, köpeklerin derilerinde kırmızı lekelerin oluşmasına sebep olurken çoğunluklar kaşıntı ile refleks olarak atılmaya çalışılır. Veteriner kontrolü ile bu hastalıklardan kolay teşhis ve tedavi edilebilir, evcil dostlarınızın derilerindeki doğal görünüm tekrar geri gelebilir. Bazı deri döküntüleri ve kızarıklıklar ise derinin doğrudan kendisinin problemi olmayabilir.
Köpeklerde Bazı İç Hastalıkları ve Belirtileri



Her anını sizinle geçiren en iyi dostunuzdaki bazı leke ve kızarıklık belirtileri, ilk başta deri problemleri gibi semptomlar verebilir. Ancak, her konuda olduğu gibi veteriner kontrolleri ile en etkili teşhis ve tedavi ile bu gibi belirtilerin sebebi anlaşılabilir. Deneyimli ve uzman gözler ile köpeğin karnındaki kırmızı lekelerin sebepleri hakkında araştırma yapacak olan veterineriniz, bazı tahlil ve muayeneler ile belirgin iç hastalıkları ortaya çıkartabilir. En fazla karşılaşılan köpek iç hastalıkları olarak;



Karaciğer Hastalıkları
Pankreas İltihabı
Bağırsak İltihabı ve Parazit Sorunları
Obeziteye Bağlı Dolaşım ve Sinir Sistemi Hastalıkları, deri, kuyruk sokumu bölgelerinde kızarıklıklar ve kaşıntılar ile kendini belli edebilir. Tedavileri zahmetli ancak doğru veteriner hekimin kontrolünde başarılı biçimde gerçekleşir.
Köpeğin karnındaki kırmızı lekelerin sebepleri arasında, doğrudan iç hastalık ya da deri hastalıkları gibi ana sebeplerin olmadığı durumlar ile de karşılaşılması söz konusu olabilir. En fazla karşılaşılan sebep ise dış travmalardır.
Genellikle darbelere bağlı kırmızı lekeler, kısa sürede her hangi bir tedavi uygulaması yapılmadan geçer. Ancak kaşıntı ile kendini göstermesi durumunda lokal Antihistaminik uygulamaları, derinin tahrişini engeller.




Pinterest'de Paylaş