Köpeğinizin Sizi Çok Sevdiğinin 9 Kanıtı

Köpeğinizin Sizi Çok Sevdiğinin 9 Kanıtı

Köpek sevgisi dünyanın en güzel duygularındandır. Aslında farkında olduğunuz, ancak ne anlama geldiğiniz bilemediğiniz birbirinden farklı tepkilerle, köpeklerinizin size karşı bir şeyleri anlatmaya çalıştığını fark edebilirsiniz.

Köpek sevgisini anlamak ve bunu bilmek ve doğrudan anlayabilmek, elbette çok güzel olurdu. Ancak bazen ev içerisindeki hareketlerimiz neticesinde havlayan köpeklerimizin ne demek istediğinizi çok merak ederiz. Üzgün ifadeyle size baktığın, aklından geçenleri okuyabilseydiniz, istediklerini mutlaka yapardınız.

İşte böyle bir durum mümkün olmayacağından dolayı, ancak bilimsel olarak kanıtlanan ve bazı analizlere dayanan sonuçlardan yola çıkarak, köpeğinizin sizi çok sevdiğinin 9 kanıtını paylaşmak istiyoruz.

1. Gözlerinizin içine kadar derin bir bakış atacaktır.

Eğer köpekleriniz gözlerinizin içine kadar derin bir bakış atıyorsa ve gözlerini sizden ayırmıyorsa, bu size doya doya sarılmak istediğini göstermektedir. Nasıl ki anne ile bebeğinin arasındaki bağın oluşmasında etkili olan hormon oksitosin ise, işte köpeklerinizle sarıldığınız anda, vücudunuzun salgılayacağı hormon da aynıdır.

2. Siz esnedikten hemen sonra esneyecektir.

Yapılan araştırmaların ilginç sonuçları ortaya koyduğu bir konu ise esneyen bir kişinin ardından, yanındakinin de esnemesidir. Hem insanlarda, hem de köpeklerde bu durum yaşanabilmektedir ve köpekler, sahiplerinin ardından esnediklerinde, bu onları çok sevdiklerini göstermektedir. Tıpkı insanların da, sevdiği insanların yanındayken, ardı ardına esnemesi gibi, köpeklerin de sevgisini bu şekilde belli ettiğine değinmek mümkündür.

3. Evden çıkarken güveniyorsa sakin kalacaktır.

Köpeklerin evden çıkarken korku yaşamaları halinde sakin olmadıkları görülmektedir. Bunun tam tersi yaşandığında ise, evden çıkarken sakin olmaları durumunda, sahiplerini sevdikleri ve güvendikleri anlaşılmaktadır.

4. Sizi kapıda karşılayacaktır.

Siz geldiğiniz andan itibaren kapıda sizi karşılayan bir sevimli dostunuz varsa ve sevinç gösterilerini yapıyorsa, bu durumda çok sevildiğinizi anlayabilirsiniz.

5. Sizi gördüğü anda kaşlarını kaldıracaktır.

Japonlar tarafından yapılan bir deneyde, köpeklerin sevdikleri ve sevmedikleri kişi veya eşyalara karşı nasıl tepkiler verildiği ölçülmüştür. Bunun neticesinde sahibini gördüğü anda kaşlarını kaldırdığı da kayıtlara geçmiştir.

6. Yatağınızda uyumaktan hoşlanıyor olabilir.

Başlangıçta pek iyi bir fikir gibi gelmese de, ancak engel olamadığınız durumlardan birisi olabilir ve yatağınızda uyumaktan hoşlanıyor olması, sizi sevdiğini gösteriyordur.

7. Yemeğin ardından sarılacaktır.

Ünlü bir kitapta bahsedildiği gibi köpeklerin yemek ardından sahiplerine sarılması, onları çok sevdiklerinin bir işareti olmaktadır.

8. Size doğru yaslanacaktır.

Eğer size doğru yaslanıyorsa, bu yalnızca gergin veya endişeli olduğunu göstermemelidir. Çünkü size doğru yaslanması, aynı zamanda sizi sevdiğini de gösterecektir.

9. Oyuncaklarını sizinle paylaşacaktır.

En sevdiği oyuncağını size güvenerek emanet etmesi can dostlarınızın sizi sevdiğini göstermektedir.





Pinterest'de Paylaş