Köpeklerde En Çok Görülen 7 Hastalık

Köpeklerde En Çok Görülen 7 Hastalık

Köpeklerimizin de bizler gibi ilerleyen yaşlarla çeşitli hastalıklara yakalanma riski oldukça fazladır. Köpeklerimizin de önemli hastalıklara yakalanma ihtimali mevcuttur. Bazı hastalıklar kolayca tedavi edilse bile, bazıları edilemeyebilir. Bu sebeple köpeğinizin hasta olduğunu fark ettiğiniz andan itibaren bir veteriner kliniğine götürmeniz faydalı olacaktır. 
Köpeklerimiz elbette birçok hastalığa yakalanıyor ama en çok hangi hastalıklara yakalanıyor derseniz bu sorunun cevabına birlikte bakalım derim :) 




1. Osteoartrit

Osteoartrit bir tür yürümeyi zorlaştıran eklem rahatsızlığıdır. Bu hastalık daha çok köpekler yaşlandığı zaman, eklem ve kemik kısımlarını kaplayan bir tür doku bozukluğu ile meydana gelir. Fazla kilolu köpeklerde de bu hastalık sık görülmektedir. Ayrıca yaşlı köpeklerde hücre yenilenmesi yavaş olduğundan dolayı hastalığın tedavisi yoktur; sadece yavaşlatıcı bir takım tedaviler uygulanmaktadır.




2. Deri Hastalığı

Köpeklerde en sık görülen hastalıklardan biridir. Eğer bu hastalığı kolay bir şekilde anlamak istiyorsanız; köpeğinizin derisinde kızarıklık, farklı bölümlerinde izler veya şişlikler deri rahatsızlığının belirtisidir. Böyle bir bu durum karşısında direk veterinerden destek almalısınız en doğrusu olacaktır.




3. İdrar Yolları Enfeksyonu

Köpeğiniz idrarını yaparken, sıklıkla idrar kokusunda değişiklik meydana geliyorsa ya da farklı yerlere idrarını yapıyor ve bu durum sık oluyorsa bir veterinere gözükmesi hızlı bir tedavi için yaralı olacaktır. 




4. Diş ve Ağız Problemleri

Köpeklerinizin hem salya kısımlarında hem de diş etlerinde ağır bir koku olması durumunda büyük bir ihtimalle ağız içinde iltihap veya çeşitli hastalıklar meydana gelmiş olabilir.

Köpeğinizin bu durumda sıvı almasına dikkat etmelisiniz. Bununla birlikte mama takviyesinde sert, dişlerine zarar verecek besinlerden uzak durmaya özen göstermelisiniz.




5. Kulak Hastalığı

Köpeğinizin kendini kaşıması doğaldır fakat sürekli patilerini kulaklarına yöneltiyorsa muhtemel bir rahatsızlığı vardır. Bu yüzden bir veterinere göstermekte fayda olacaktır.




6. Kusma ve İshal 

Kusma ve ishal bazı durumlarda köpeğinizin yediği mamalardan veya evde verdiğiniz çeşitli besinlerden de meydana gelebilir. Köpeğinizin sürekli kusma şikâyeti varsa sindirim sisteminde bir problemi vardır. Eğer kusma dışında ishal şeklinde köpeğiniz dışkı yapıyorsa derhal bir veteriner kliniğine gitmeniz erken teşhis için yararlı olacaktır.




7. Köpek Gençlik Hastalığı

Bu hastalığın bilinen diğer bir ismi de “bin semptomlu” hastalık olarak adlandırılır. Hapşırma, öksürme, ishal ve ateş gibi faktörler hastalığın belirtileri arasındadır. Aşı ise hastalıkta kolay ve pozitif bir sonuç vermektedir. Bu yüzden erken teşhis önem arz etmektedir. Dikkat edilmediği takdirde ölümcül olabilmektedir.









Pinterest'de Paylaş