Köpekleri Dolaştırırken Dikkat Etmeniz Gereken 12 Durum

Köpekleri Dolaştırırken Dikkat Etmeniz Gereken 12 Durum

Evcil dostluklar konu olduğunda, köpeklerin yeri bir başkadır. Temelde iri, orta ve küçük ırk farklılıklarıyla evlerde hayatın paylaşıldığı yumurcakların, evde olduğu kadar ev dışında da bazı ihtiyaçları vardır. Ev dışı aktivitelerinin başında gezdirme ve oyun faaliyetleri gelir. Sahipleri için köpekleri gezdirme dikkat edilmesi gereken 12 durum, kimi zaman ihtar içerir kimi zaman ise aktivitenin daha zevkli geçmesinde yardımcı bir rehberdir.



1. Hangi cins, ırk ya da boyda olsun insanlığın kadim dostu köpekler, mutlaka ev dışında gezdirilmelidirler. Bu konunun yararı sadece sağlıklı tuvalet ihtiyacı olarak değerlendirilmemelidir. Fiziksek aktivite köpekler için oldukça önemlidir.



2. Ev ortamında beslenme ve sevgi ile enerji dolan yaramazlar, yaşadıkları ortam içerisinde istenmeyen enerji boşalmaları yaşayabilirler. Bu durum ile karşılaşmamak için mutlaka köpeklerin düzenli şekilde dolaştırılması gerekir. Köpek gezdirme en önemli konu, doğaları gereği sürü içgüdüsüyle hareket eden köpeğe, efendinin kim olduğunu öğretmektir. O sizi değil siz onu dolaştırmalısınız. Gerekir ise mutlaka profesyonel bir yardım işinizi daha da kolaylaştırır.



3. Gezdirilen alanların hijyenikliği hem köpeğiniz için hem de alanların bir dahaki eğlencede benzer şekilde kullanılabilmesi için önemlidir. Dolaştırma esnasında yapılan tuvaletlerin temizlenmesi gerekir.



4. Köpeğe daha hâkim olunması ve bir şeyler öğretilmesi adına abartılmadan ödül mamaları ve köpek kurabiyeleri, etkili sonuçlar elde edilmesini sağlar.



5. Bir diğer konu ise; siz dostunuz ile dolaşırken size katılan ya da kendi bölgelerini savunmaya geçen diğer köpekler ile ilgili. Mutlaka bu konuda köpeğinizin ve sizin eğitimli olması gerekir. Kediler gibi köpeklerde savunmacı ve alancıdır. Özellikle iri boydaki çoban güdülü ırklara sahip köpekler, kendileriyle birlikte sizi de savunma amacı taşırlar.



6. Eğer imkanınız var ise dostunuz ile dışarıda geçireceğiniz zamanı, mutlaka köpek gezdirilmesi uygun parklarda dolaştırın. Bu alanlarda evcil köpeklerini dolaştıran insanlar ile tanışabilir, sizin gibi köpeklerinizin de sağlıklı dostluklar kurmasını ve kendilerini yalnız hissetmelerini engellemiş olurusunuz.



7. Köpek parklarının bir diğer faydası ise çocuk ve diğer hayvanlardan olabildiğince arındırılmış alanlar olmasıdır.



8. Her ne kadar insanlara alışkın, çocukları seven bir dost yetiştirmiş olsanız bile kıskanç yapıdakiler ve bazı oyunları abartan enerjideki köpekler, istenmeyen sonuçlara sebebiyet verebilir.



9. Köpeklerin farklı boylarda olması gibi tedirginlik yaratan arkadaşlıklardan çok fazla çekinmenize gerek yok. Onlar dolaştırırken birbirleriyle anlaştıklarında boyutların çok önemi kalmaz.



10. İmkanlar dahilinde sokaklarda gezdirilen köpeklerin karşılaştığı bazı durumlar da olabilir. Örneğin ısrarcı sokak köpekleri, kediler, tedirgin diğer insanlardan emilen korku enerjileri, köpeğinizin hırçınlaşmasına yol açabilir. Bu konuda dikkat edilmesi gereken en önemli konu, kullanılan tasma ve diğer aparatlardır. Fiyatlarına kanıp ekonomik olanları tercih ettiğinizde sorunlar baş gösterebilir.



11. Köpek dostlarınızı gezdirirken sağlık konularına da dikkat etmelisiniz. Dış paraziter yapılar her yer de olabilirler, gerekli tedbirler dolaştırılmadan önce alındığında sorun olmayacaktır. Gereken zamanda doğru veteriner hekim tavsiyeleriyle bu konuda yardım alınabilir.



12. Başarılı ve zevkli bir gezinti ardından eve dönüşte yaramazlar ısrarcı davranarak sokaklardaki heyecana devam etmek isteyebilirler.Onları dolaştırırken olabildiğince yormalısınız; sağlık sorunu yaratmayacak biçimde tabi. Evde onları temiz su ve taze mamanın beklediği bildikleri sürece, bu ısrarlar ortadan kalkacaktır.



Pinterest'de Paylaş