Köpekleri Evde Yalnız Kalmaya Alıştırma

Köpekleri Evde Yalnız Kalmaya Alıştırma

Sosyal yaşantı içerisinde iş veya diğer sebeplerden dolayı evden ayrılmak zorunda kalabilirsiniz. Saatler sürecek olan bu zaman dilimleri içerisinde, evde sizi bekleyen bir köpeğiniz varsa, onu mutlaka yalnızlığa ve evde yalnız kalmaya alıştırmanız gerekmektedir. Aksi halde çok huzursuz olabilirler ve mutsuzluklarını çeşitli şekillerde gösterebilirler. Bu nedenle sizlerle evde hangi uygulamaları yapmanız halinde bu hedefinize ulaşabileceğinizi paylaşacağız.

İlk olarak köpeğinizin hangi tepkileri verdiğini bilmeniz gerekmektedir. Her davranışını ve olumsuz hareketini evde yalnız kalmaya başlamamanız gerekmektedir. Çünkü yalnızlık endişesini yaşadığında kolaylıkla atlatmayacağının farkında olmalısınız. Kolay olmayan bir durum olduğunu kabullenmeli ve bunu çözebilmek için ilk olarak doğru bir yaklaşım sergilemelisiniz.

Dışarı çıkacağınızda bunu anlayabilir

Evdeki insanların dışarı çıkacaklarını giyinirken veya anahtarı elinize aldığınızda anlıyorsa, stresli bir şekilde tepki gösterebilir. Bu durum onun evde yalnız kalacağını anlamasından kaynaklanmaktadır. Bunun için evde çıkar gibi yapıp, kapıyı kapadıktan sonra yeniden eve girmeyi denemelisiniz. Çıktığınız andan itibaren verdiği tepkilere kayıtsız kalmalı ve bu hareketlerini sonlandırdıktan sonra eve yeniden girmelisiniz. Buna benzer alıştırmaları yaparak gün içerisinde onunla ilgilenmeden işlerinize devam etmelisiniz. Bu sayede duyarsızlaştırma eğitimini vermiş olacaksınız. Sevdiği bir müzikle veya aroma terapisiyle bunu destekleyebileceğinizi unutmamalısınız.

Birlikte uyumaya ara verin

Sürekli olarak birlikte uyumanıza rağmen, artık evde yalnız kalmaya alışmasını istiyorsanız, bu durumda yatağınızı da ayırmanız gerekecektir. Birkaç gün buna tepkisi olabilir ama bu sürenin sonunda alışacaktır. Bu sayede evde olduğunuz sürelerde yalnız olmaya alışması ve bağımsız hareket etmesi demek, siz olmadığınız zaman da aynı davranışları göstereceği anlamına gelmektedir.

Vedaları kısa tutun

Saatlerce ayrı kalacağınız köpeğinizi gözünüz arkada bırakıp gitmeye elbette gönlünüz razı olmayacaktır. Bu nedenle de size karşı olumsuz bir tavra bürünmesini istemediğiniz için vedaları uzun uzun yaşamak isteyebilirsiniz. Ancak yalnız kalmasını isteyeceğiniz köpekleriniz için bu son derece olumsuz bir durumdur. Bu nedenle vedalaşmayı kısa tutmaya çalışmalısınız. Yalnızlık psikolojisinden en az hasarla etkilenmesinin böylece mümkün olacağını da görmüş olacaksınız.

İlgileneceği objeler hazırlayın

Köpeğiniz kendisini rahat hissetmek istediğinde hemen size koşuyor olabilir. Bu ilk zamanlar sizin de hoşunuza gidebilir. Ancak artık tek başına kalabileceğine inandırmak istediğinizde, odak noktası olmaktan çıkmanız gerekir. Bunun için de ilgi alanı olan farklı objeleri hazırlamanız çok daha yerinde bir karar olacaktır. Oyun oynaması, stresini alması ve eşyalarla haşır neşir olması için belirli objeler üzerinde yoğunlaşmasını sağlayarak bu adımı bir an önce atmaya başlayabilirsiniz.





Pinterest'de Paylaş