Labrador Retriever Bakımı ve Özellikleri Hakkında 15 Madde

Labrador Retriever Bakımı ve Özellikleri Hakkında 15 Madde


Labrador Retriever bakımı ve özellikleri hakkında 15 madde olarak verilen kısa bilgiler arasına, muhteşem dostunuzun daha aktif bir yaşam sürmesi adına, profesyonel eğitim ile yetiştirilmesi önemlidir.
Kurtarma içgüdülerinin arttırılması, köpeğinizin ailenize ve diğer insanlara olan bağlılığını güçlendirerek, varlık sebebi ile doğru orantılı olarak mutlu yaşamasını sağlar.



Geçmişte balıkçıların özel olarak eğittikleri, suyu seven, balıkçılıkta yardımcı ve kurtarıcı olarak kullanılan Labrador Retriever cinsi köpekler, günümüzde sevimlilikleri,
sağlıklı ve akıllı yapılarıyla evlerde tüylü arkadaşlar olarak sıkça tercih edilmektedir. Kısaca Labrador adıyla bilinen bu cins için tam anlamıyla “su aşığı” yakıştırması yapılabilir.



Kolay bakımları ve sağdık yapılarıyla Golden Retriever cinsi kadar başarılı ev dostluğu için tavsiye niteliğindeki Labrador Retriever bakımı ve özellikleri hakkında 15 madde,
bu cinse sahip olmayı düşünenlere yol gösterici olacaktır. Labradorlar oldukça sabırlı, bir o kadar da sevimli ve zeki köpeklerdir.



Evlerde çocuklar ve diğer aile fertlerine eşit mesafede bağlılık gösterirlerken, sahiplerinin samimiyet beslediği misafir ve arkadaşlara da sıcakkanlı davranırlar.
Bekçilik ve koruma gibi hizmetlerde kullanılamazlar, fakat suya olan ilgileri gereği doğru eğitim ile arama ve kurtarma gibi operasyonel hizmetlerde türünün tek örneğidir.



Eğitim ve eğitilebilirlik seviyeleri oldukça yüksektir. Farklı ortamlara kolay uyum sağlarlar. Tatil ya da benzer seyahatlerde, sabırlılıklarıyla sahiplerine sorun çıkarmayacak, maceracı ruha sahiptirler.
Siyah, sarı-beyaz ve ağırlıkla koyu kahve renginde olan tüyleri kısadır ve bakımları kolaydır.



Atletik yapıları günlük egzersiz ve gezilere uygundur. Hareketsiz yaşam, kilo almalarına sebep olabilir.
Kökenleri Kanada gibi soğuk iklim şartlarına sahip bir coğrafyaya uzandığından, soğuk havalar ve soğuk suya ciddi şekilde dayanıklılardır.



Labrador Retriever bakımı ve özellikleri hakkında 15 madde içerisinde, bakım konusundaki ilk tavsiye beslenmeyle ilgili verilebilir.
Yüksek mineral, dengeli vitamin ve yağ asitleri içeren ölçülü mama uygulaması, tüylü dostunuzun daha sağlıklı ve kilosunun kontrol altında olmasına yardımcı olur.



Kısa tüylerinin haftalık taranması yeterlidir. Oldukça meraklı olan Labradorlar, kendilerini sık sık kirletebilirler.
Suyu seven yapıları sayesinde hiç çekinmeden kolayca yıkanmaları, hem sahiplerini hem de köpeği mutlu edecektir.



Her orta ve büyük ırk için geçerli olan kalça ve dirsek sorunları, Labradorlar içinde geçerli sağlık riskleri arasında yer alır.
Özellikle yavru yetiştirilmesinde bu konuya dikkat edilmelidir.
Çok havlamayan yapıları sayesinde, apartman dairelerinde bakılmaya uygun bir cinstir.



Şehir hayatına uyum sağlamak için tırnak bakımı, tüy bakımı, periyodik olarak veteriner kontrollerine ihtiyaç duyarlar.
Şehir dışında ise sağlık halleri gözlenerek, sadece veteriner kontrolündeki tıbbi muayeneler ve tetkikler, uzun ömürlü bir dostluk için yeterlidir.



Evde labrador bakanlar ya da bakmayı düşünenler için bir ipucu olarak; uzun süreli yalnızlık, sabırlı huyu olan dostunuzun bile, bir anda sıkılmasına sebep olabilir.
Oyun oynayacak bir şeyler bulur ve eğlenmeye başlar ise eve gelindiğine farklı sürprizler ile karşılaşılması söz konusu olabilir.



Yavru olarak sahiplenilen Labrador Retriever bakımı için öncelikle unutulmaması gereken, dostunuzun kısa bir süre sonra büyüyeceğidir.
Yemek ve yatak alışkanlıklarını bu konuyu göz önüne alarak vermek, daha mutlu bir hayat sürülmesini kolaylaştıracaktır.
 




Pinterest'de Paylaş