Öğrenelim: Köpekler Kaç Ay Anne Sütü İçer?

Öğrenelim: Köpekler Kaç Ay Anne Sütü İçer?

Canlılar arasında yer alan memeliler için önemli olan anne sütünün köpekcikleriniz için de son derece önemli ve değerli olduğunu unutmamanız gerekmektedir. Bu yazımızda köpekler kaç ay anne sütü içer sorusunun yanıtını almanız, onlara karşı sorumluluğunuzun daha kolay hale gelmesini sağlayacaktır. Bakımlarını aksatmak istemediğinizde, aklınıza takılan sorulardan birisi olan bu konudaki bilgilerinizi tazelemeniz için sizlere yardımcı olmaya çalışacağız.

köpekler kaç ay anne sütü içer

Yavru köpeklerin doğduğu andan itibaren hastalıklardan korunmasında etkili maddeleri içeren anne sütü, antikorlar sayesinde mikroplara karşı korumakla görevlidir. Böylece savunmasız olmasının önüne geçmektedir ve sandığınızdan çok daha faydalı olduğunu söylemek mümkündür.

Köpeklerde Ağız Sütü Nedir?

köpekler kaç ay anne sütü içer

Anne köpeklerimiz doğumu gerçekleştirdikten sonra antikor oranı çok yüksek olan ilk sütlerini salgılamaktadırlar. Buna da kolostrum veya ağız sütü adı verilmektedir. Bu süt 24 saat boyunca yavrularına sık sık verilmelidir. Çünkü gelecekte sağlıklı birer köpekcik olmalarında etkili bir faktör olacaktır. Bu sürenin sonunda ise süt normal değerlerine döneceğinden, mutlaka dikkat edilmesi gerekmektedir.

Köpek Anne Sütüne Kaç Ay İhtiyaç Duyar?

köpekler kaç ay anne sütü içer

Yavru köpekciklerin anne sütünden ayrılmamaları önemlidir. Aksi halde gelecekte sağlıklı olmaları beklenemez. Ruhsal ve bedensel olarak ya da kişilik gelişimlerinde önemli etkenlerden birisi olan anne sütünü 6 ile 8 hafta arasında mutlaka almaları gerekmektedir. Böylece köpekler kaç ay anne sütü içer sorusuna da yanıt alacak olmanın rahatlığı içerisinde olacaksınız.

Eğer anne köpekciğin sütü yeterli gelmiyorsa ve farklı sebeplerden ötürü yavrusunu beslemeye yetmiyorsa, böyle bir durumda alınacak olan besinlerle tavsiye yapılması sağlanacaktır. Özel içerikleri barındırmakta olan anne sütüyle hazırlanacak karışımların tavsiye edilmekte olduğu görülecektir.

köpekler kaç ay anne sütü içer

Bu haftaları geçtikten sonra kuru mama ile verilebileceğini de aktarabiliriz. Ancak diş yapılarının tam olarak oturmamasından kaynaklanan bazı sebeplerden dolayı, kuru mamayı doğrudan vermemeniz gerekmektedir. Süt veya su ile ıslatmanız gerekir ve bu aşamayı atlamamanız son derece mühimdir.

köpekler kaç ay anne sütü içer

Yavru köpeklerin 8 haftayı doldurmalarının ardından kendi kendilerine anne sütünü emmeyi bırakacakları görülür. Bu dönem aynı zamanda süt dişlerinin çıktığı dönemlerdir ve yavru köpeklere özel olan kuru mamalarla beslenmeleri mümkün hale gelmektedir. Köpekler kaç ay anne sütü içer, nasıl kesilir ve hangi besinlerle takviye yapılmalıdır gibi konuların yanıtlarını almak için uzman bir veterinere başvuru yapmanızın önemli olacağına değiniyoruz. Çünkü sıradan bir şekilde anne sütü veya mamalarla ilgili olarak kararlarınızı vermeden önce, mutlaka uzman bir kişiden fikir almanız çok daha yerinde bir adım olacaktır.





Pinterest'de Paylaş